ΕΛΛΑΔΑ

Στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Γεωργούλης – Τι φοβάται πρώην συνεργάτιδά του

στις-βρυξέλλες-ο-αλέξης-γεωργούλης-939885

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από την Τρίτη 25 Απριλίου ο Αλέξης Γεωργούλης προκειμένου να κάνει τα επόμενα βήματα και τις κινήσεις του τόσο ως προς το αίτημά του να καταθέσει στις δικαστικές αρχές όσο και προς την επιτροπή που θα εξετάσει την άρση της ασυλίας, η οποία όρισε εισηγητή τον Πολωνό, Αντρέι Χαλίτσκι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το κεντρικό δελτίο του Star, ο ευρωβουλευτής θα πάρει τον φάκελο Γεωργούλη θα προτείνει στην επιτροπή JURI αν πρέπει να αρθεί η ασυλία του και η επιτροπή με τη σειρά της θα κάνει αντίστοιχη πρόταση στην Ολομέλεια, η οποία θα αποφασίσει με ψηφοφορία.

Κλειστά στόματα από τα θύματα παρενόχλησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Star, στις Βρυξέλλες υπάρχει ένα πολύ ευρύτερο πρόβλημα, με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι ευρωβουλευτές της επιτροπής για τα δικαιώματα των γυναικών έχουν ετοιμάσει μια έκθεση – κόλαφο. Διαπιστώνουν ξεκάθαρα ότι οι περιπτώσεις σεξουαλικής και ψυχολογικής κακοποίησης στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο συνεχίζουν να μην καταγγέλλονται γιατί τα θύματα έχουν τον φόβο μιας πιθανής αντεκδίκησης από τους θύτες.

Μάλιστα οι ευρωβουλευτές προτείνουν και μια σειρά από μέτρα γιατί διαπιστώνουν ότι το σύστημα που υπάρχει για τέτοιες καταγγελίες δεν είναι ολοκληρωμένο, ενώ υπάρχει και ο φόβος από την πλευρά των θυμάτων ότι θα αντιμετωπίσουν δυσπιστία.

Τι φοβάται πρώην συνεργάτιδά του Αλέξη Γεωργούλη

Μια εβδομάδα μετά την αποκάλυψη των μηνύσεων της Ε.Χ. εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, μια πρώην συνεργάτιδα του ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες φέρεται να ετοιμάζεται να τον καταγγείλει για απόπειρα βιασμού και λεκτική βία. Η γυναίκα θέλει πάση θυσία να αποφύγει τη δημοσιότητα, γι’ αυτό και σκέφτεται να κινηθεί νομικά εκτός Ελλάδος.

Η γυναίκα με τα αρχικά Δ.Ε., η οποία πλέον εργάζεται στην Ελλάδα δε θέλει να διαρρεύσουν τα στοιχεία της και έτσι σκέφτεται να απευθυνθεί στις βελγικές αρχές.

«Στο Βέλγιο υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή για αυτά τα ζητήματα, είναι πολύ υψηλό το επίπεδο προστασίας. Δεδομένου δε ότι το έγκλημα το οποίο επιθυμεί να καταμηνύσει έχει συμβεί στο Βέλγιο, μπορεί να το κάνει στο Βέλγιο», αναφέρει ο κ. Νίκος Κορογιαννάκης, δικηγόρος στις Βρυξέλλες.

Βαρύ το κλίμα στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη

Aν και το κλίμα στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη στις Βρυξέλλες είναι βαρύ, οι στενοί του συνεργάτες τον στηρίζουν, επιμένουν ότι δε γνώριζαν τίποτα μέχρι πριν από μια εβδομάδα για τις μηνύσεις της Ε.Χ. και αρνούνται περιστατικά bullying.

Προβλήματα, λένε στο Star, υπάρχουν σε όλα τα πολιτικά γραφεία. Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως, πήρε για άλλη μια φορά σαφείς αποστάσεις από τον Αλέξη Γεωργούλη, τονίζοντας ότι στο κόμμα δε γνώριζαν για τις καταγγελίες.

Στον καλλιτεχνικό χώρο πολλοί συνάδελφοι του Αλέξη Γεωργούλη παραμένουν σοκαρισμένοι, όπως αποκαλύπτει το Star. Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών ετοιμάζεται να συνεδριάσει για την υπόθεση. Πάντως στο ΣΕΗ δεν υπάρχουν καταγγελίες για τον Γεωργούλη.

Βασικό ερώτημα πολλών σε Ελλάδα και Βρυξέλλες παραμένει το «γιατί υπήρξε καθυστέρηση τριών ετών από τη βελγική δικαιοσύνη». Για περίεργη υπόθεση κάνει λόγο ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Σημειώνεται πως η Ε.Χ. αμέσως μετά τη μήνυση κατά του Γεωργούλη έφυγε απο το Ευρωκοινοβουλιο έτσι ώστε να μη συναντά καθημερινά τον καταγγελόμενο ως βιαστή της.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: enikos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου