ΕΛΛΑΔΑ

H βαθμολογία εισαγωγής, βασικό κριτήριο για τις μετεγγραφές φοιτητών

h-βαθμολογία-εισαγωγής-βασικό-κριτήρι-93970

Η επίδοση στις Πανελλαδικές εξετάσεις φαίνεται να επιλέγεται ως βασικό κριτήριο για τις μετεγγραφές φοιτητών, μετά το αλαλούμ που έχει προκληθεί. Είναι χαρακτηριστικό πως αρκετοί πανεπιστημιακοί υποστηρίζουν ότι το ζήτημα των μετεγγραφών τείνει να εξελιχθεί για την κυβέρνηση σε «ΕΝΦΙΑ της εκπαίδευσης».

Σύμφωνα με τα Νέα, ο βαθμός πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να αποτελέσει το κριτήριο το οποίο θα καθορίσει πού θα κατανεμηθούν οι δικαιούχοι, μεταξύ ομοειδών τμημάτων σε πανεπιστήμια της ίδιας περιφέρειας, ώστε να αντιμετωπιστεί το αναμενόμενο αδιαχώρητο στα τμήματα υψηλής ζήτησης των κεντρικών πανεπιστημίων.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, την Τρίτη, οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες θα θεσπίζονται τα κριτήρια για τις μετεγγραφές θα εκδοθούν την ερχόμενη Παρασκευή, ή το αργότερο τη Δευτέρα.

Είπε, επίσης, ότι θα δοθεί πενθήμερη προθεσμία, που θα ξεκινήσει μία εβδομάδα μετά τη λήξη των εγγραφών, για να κατατεθούν οι απαραίτητες αιτήσεις.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου