ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγός χρησιμοποίησε Ροτβάιλερ για να φοβίσει αστυνομικούς που τον έλεγξαν

οδηγός-χρησιμοποίησε-ροτβάιλερ-για-ν-935354

Το έβαλε στη θέση του συνοδηγού και τους έλεγε «ελάτε μέσα μ@@@ες» – Ο 38χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά μηνών

Ένα… Ροτβάιλερ χρησιμοποίησε 38χρονος στη Θεσσαλονίκη για να εκφοβίσει τους αστυνομικούς που τον σταμάτησαν για έλεγχο, όταν διαπίστωσαν ότι κόρναρε επίμονα, τους έβριζε και έκανε άσεμνες χειρονομίες μέσα από το αυτοκίνητο που οδηγούσε.

Το απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον 38χρονο με κινητικά προβλήματα και τον σκύλο του, σημειώθηκε στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στις 30 Μαρτίου και η υπόθεση εκδικάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης επτά μηνών, με τριετή αναστολή.

Όπως περιέγραψαν στις καταθέσεις τους οι τρεις ένστολοι αστυνομικοί που εκείνο το βράδυ ήταν σε υπηρεσία με συμβατικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ., ο κατηγορούμενος έβγαλε από το πορτπαγκάζ το Ροτβάιλερ, το έβαλε στη θέση του συνοδηγού χωρίς φίμωτρο και τους… προκαλούσε να μπουν μέσα στο αυτοκίνητο.

«Ήταν από πίσω μας με το αυτοκίνητο και κόρναρε επίμονα για 50 μέτρα. Από το παράθυρο φώναζε “άντε μαλ@@@ς τελειώνετε, κάντε στην άκρη”. Αποφασίσαμε να ελέγξουμε το όχημα και τον οδηγό και τον σταματήσαμε στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλοι φορούσαμε στολή, εξαρτήσεις και αλεξίσφαιρα, ενώ του λέγαμε πως είμαστε αστυνομικοί. Ο κατηγορούμενος συνέχισε να μας βρίζει. Μόλις ζητήσαμε να ελέγξουμε τα έγγραφα, μας είπε “ελάτε στο αυτοκίνητο να τα πάρετε, μαλ@@@ς, ηλίθιοι”. Είχε γίνει αντιληπτό ότι μέσα στο όχημα είχε έναν μεγάλο σκύλο ράτσας Ροτβάιλερ, μαύρου χρώματος», κατέθεσε ο πρώτος αστυνομικός.

«Ο κατηγορούμενος κούτσαινε, αλλά δεν φαινόταν ότι βρίσκονταν σε δύσκολη θέση. Μας έβριζε διαρκώς και έλεγε “θα σε θυμάμαι, θα σε χτυπήσω”. Μαζεύτηκε αρκετός κόσμος στο σημείο. Όταν τον ρωτήσαμε αν έχει πιει, μας είπε ότι κατανάλωσε μισό ποτήρι ρετσίνα. Μέχρι να έρθει η Τροχαία για αλκοτέστ, άνοιξε σε κάποια φάση το πορτπαγκάζ, έβγαλε τον σκύλο και τον έβαλε μπροστά μας χωρίς φίμωτρο για να μας εκφοβίσει. Δεν ήταν σε θέση να ελέγξει το Ροτβάιλερ σε περίπτωση που τον ζόριζε», σημείωσε ο μάρτυρας.

Όπως είπε στη συνέχεια, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του αισθάνθηκαν φόβο και ανησυχία, ενώ ο κατηγορούμενος είχε διαρκώς επιθετική συμπεριφορά, τους απειλούσε και τους έβριζε ακόμα και όταν κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες και να τον οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα.

«Όταν έβγαλε το μεγαλόσωμο Ροτβάιλερ φοβήθηκα πολύ για την εξέλιξη του περιστατικού. Έβριζε και απειλούσε τον συνάδελφό μου. Είχε αφήσει την πατερίτσα στην άκρη. Φοβηθήκαμε, το Ροτβάιλερ δε φορούσε φίμωτρο και ευτυχώς ο κατηγορούμενος δεν του έδωσε εντολή. Το σκυλί το κατέβασε απειλητικά και σε συνδυασμό με τις απειλές που εκτόξευε φοβηθήκαμε περισσότερο», κατέθεσε δεύτερος αστυνομικός.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του επηρεάστηκε λόγω παρενεργειών από τη νέα φαρμακευτική αγωγή που έλαβε λίγες ώρες πριν το περιστατικό και αρνήθηκε τις κατηγορίες.

«Το σκυλί είναι Ροτβάιλερ, έχει την φήμη ότι είναι επικίνδυνο, όμως δεν ισχύει. Δίνω τη ζωή μου για το σκυλί αυτό, ζω μαζί του και είμαστε συνέχεια μαζί. Συμφωνώ ότι φοβήθηκαν βλέποντας αυτόν τον σκύλο, λόγω της εμφάνισης, αλλά είναι τελείως ακίνδυνο. Δεν είχε φίμωτρο γιατί δεν είναι άγριο και επιθετικό, βρισκόταν σε ασφαλές μέρος στο αμάξι και δεν υπήρχε κίνδυνος να επιτεθεί», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου