ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε live τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

δείτε-live-τη-συζήτηση-στην-ολομέλεια-της-934468

«Ναι» από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι θα απέχει της ψηφοφορίας – Aναμένονται τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών

Ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συμπληρωματική τροπολογία, που μπλοκάρει την συμμετοχή στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη. H συζήτηση ξεκίνησε στις 10:30.

Στην συζήτηση στην Ολομέλεια αναμένονται τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών. Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή, υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ– ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δηλώσει ότι θα απέχει της ψηφοφορίας, ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 για διαφορετικούς λόγους έχουν δηλώσει ότι δεν συμφωνούν με την ρύθμιση.

Δείτε live

Η τροπολογία αυτή, είναι συμπληρωματική των σχετικών διατάξεων που έχουν θεσπιστεί από τις αρχές του χρόνου και προβλέπει ο έλεγχος των συνδυασμών να γίνεται από το σύνολο του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου και όχι από μια πενταμελή Επιτροπή ανώτατων δικαστικών του Τμήματος, προκειμένου «η όποια κρίση να είναι ισχυρή και θωρακισμένη έναντι του οποιουδήποτε καχύποπτου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Το νομοσχέδιο αυτό είναι το τελευταίο που εισάγεται στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση πριν την διακοπή των εργασιών της Βουλής για τις εορτές του Πάσχα και εκτιμάται ότι θα είναι και το τελευταίο της ΙΗ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου