ΕΛΛΑΔΑ

«Οι αστυνομικοί διώκονται γιατί δεν πειθάρχησαν σε εντολές», λέει η ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

οι-αστυνομικοί-διώκονται-γιατί-δεν-π-932567

Ο αστυνομικός πυροβόλησε για να ξεφύγει από αναρχικούς που είχαν εγκλωβίσει το περιστατικό – Δείτε βίντεο από τα επεισόδια

«Δεν πειθάρχησαν στις εντολές που έλαβαν». Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σχολιάζοντας όχι μόνο τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ αλλά και την κριτική που ασκήθηκε για την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ σύμφωνα με την οποία συνελήφθη ο αστυνομικός ο οποίος πυροβόλησε στον αέρα για να ξεφύγει από κουκουλοφόρους οι οποίοι είχαν εγκλωβίσει το περιπολικό του και πετούσαν πέτρες σε αυτό.

Όπως μεταφέρουν πηγές από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, είχε δοθεί εντολή «να μην περάσουν από το σημείο περιπολικά, καθώς η αστυνομία προετοίμαζε παρέμβαση με διμοιρίες των ΜΑΤ», επιχείρηση όπως λένε η οποία έγινε 20 λεπτά μετά. Στο πλαίσιο αυτό, αυτός ήταν και ο λόγος που ελέγχονται πειθαρχικά οι τρεις αστυνομικοί που ήταν στο περιπολικό. Σημειώνεται πως στο εν λόγω όχημα της Αστυνομιάς βρίσκονταν τρεις αστυνομικοί. Οι δύο από αυτούς όταν εγκλωβίστηκε το περιπολικό μπόρεσαν να διαφύγουν ενώ ο τρίτος πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό προκειμένου να μπορέσει να ξεφύγει από την επίθεση των αναρχικών όπως και έγινε.

Δείτε βίντεο από την επίθεση

Όπως λένε από την αστυνομία «δεν υπάρχει καμία υποχωρητικότητα από την πλευρά μας απέναντι στους αναρχικούς», ωστόσο όπως αναφέρουν οι πηγές η δράση της αστυνομίας αναπτύσσεται με συγκεκριμένους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς και όχι κατά το δοκούν.

Η δικογραφία εναντίον του αστυνομικού που πυροβόλησε σχηματίζεται αυτεπάγγελτα και αποστέλλεται στον Εισαγγελέα, όπως προβλέπει ο νόμος, επισημαίνουν και προσθέτουν ότι στην συνέχεια ο αστυνομικός, αφέθη ελεύθερος, αφού κατά την κρίση του Εισαγγελέα δεν υπήρξε λόγος κράτησης.

«Κάθε αστυνομικός μπορεί να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου κατά τον κανονισμό, στην περίπτωση που κινδυνεύει η ζωή του. Αν ο αστυνομικός που έκανε χρήση όπλου απαλλαγεί στην ποινική διαδικασία, απαλλάσεται την ίδια στιγμή και από την πειθαρχική», μεταφέρουν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου