ΕΛΛΑΔΑ

Δημοπρασία έργων τέχνης του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ για την ενίσχυση του «Μαζί για το Παιδί»

δημοπρασία-έργων-τέχνης-του-ομίλου-ηρ-925896

Συνεπής στη δέσμευσή του να στηρίζει ουσιαστικά τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προχώρησε στην παραχώρηση και δημοπράτηση επιλεγμένων έργων τέχνης για τη στήριξη των δράσεων του «Μαζί για το Παιδί». Κατά τη δημοπρασία των έργων, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 13 Μαρτίου συγκεντρώθηκε το πόσο των 123.500 ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για την ενίσχυση των προγραμμάτων και των δράσεων του «Μαζί για το Παιδί» στον τομέα της ψυχικής υγείας τα οποία πραγματοποιούνται μέσω της υπηρεσίας της Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού του Κέντρου.

Μετά το πέρας της δημοπρασίας, η κα Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος του «Μαζί για το Παιδί», δήλωσε «Η εξασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών είναι ο λόγος δημιουργίας του «Μαζί για το Παιδί» που με συνέπεια εδώ και 27 χρόνια εργάζεται για αυτό τον σκοπό στην Ελλάδα. Οι προσπάθειες μας επικεντρώνονται στο να συμβάλουμε στην εξάλειψη των ανισοτήτων και στη δημιουργία ευκαιριών για τα παιδιά και τους νέους της χώρας μας. Σταθερός αρωγός του έργου μας ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ. Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους υποστήριξαν, ο καθένας με τον τρόπο του, στη διοργάνωση και την υλοποίηση αυτής της δημοπρασίας. Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμά μας για προσφορά».

Η κα Εύη Ιωαννίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά «Στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ, αποδεικνύουμε έμπρακτα την προσήλωσή μας στον στόχο που έχουμε θέσει, που δεν είναι άλλος από το να βρισκόμαστε δίπλα στα παιδιά και τους νέους. Με τη δημοπρασία αυτή επιθυμούμε να εκφράσουμε τη στήριξή μας για ακόμη μια φορά στο κοινωνικό έργο του «Μαζί για το Παιδί». Είναι μεγάλη μας χαρά να συνεισφέρουμε ουσιαστικά σε πρωτοβουλίες που αφορούν στον τομέα ψυχικής υγείας για παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη. Συνεχίζουμε με συνέπεια και συνέχεια να ηγούμαστε των εξελίξεων με επίκεντρο την αειφόρο ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα δεν παύουμε να διανθίζουμε το κοινωνικό μας έργο και να στηρίζουμε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Σημειώνεται ότι τα εν λόγω έργα τέχνης αποτελούν μέρος της σπουδαίας συλλογής της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, που κόσμησαν τα ετήσια ημερολόγια της εταιρείας το διάστημα μεταξύ 1959 και 2009. Πρόκειται για έργα των καταξιωμένων καλλιτεχνών Α. Ακριθάκη, Σ. Βασιλείου, Χ. Βέργη, Κ. Γραμματόπουλου, Α. Δρούγκα, Π. Ζουμπουλάκη, Α. Λεβίδη, Μ. Μακρουλάκη, Φ. Μιχαλέα, Δ. Μυταρά, Χ. Παλλαντζά, Π. Σάμιου, Δ. Σεβαστάκη, Σ. Σόρογκα, Π. Τέτση, Α. Φασιανού, Μ. Φιλοπούλου και Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε από την Εταιρία Εικαστικών Συμβούλων «ART EXPERTISE», με δημοπράτη τον κ. Τίμο Οικονομόπουλο και στηρίχθηκε από τις εταιρίες karavias art insurance και Moveart.

Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της Holcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 36 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος ηγείται της μεταστροφής του κλάδου των δομικών υλικών σε έναν κλάδο μικρότερης έντασης άνθρακα, που εφαρμόζει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας αναφορικά με τη χρήση των πόρων. Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσφέρει στην ελληνική και διεθνή αγορά καινοτόμα προϊόντα και βιώσιμες λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις των σύγχρονων αειφόρων κατασκευών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου