ΕΛΛΑΔΑ

«Το κάνω αυτό ως εργάτης υπό τη ρωσική αιγίδα…» – Τα ύποπτα mails στο σκοτεινό Διαδίκτυο

το-κάνω-αυτό-ως-εργάτης-υπό-τη-ρωσική-α-925277

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται ύποπτα mails στο σκοτεινό Διαδίκτυο για προώθηση των ρωσικών συμφερόντων στην Ελλάδα, την ώρα που νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την πράκτορα με το όνομα «Μαρία Τσάλλα»

«Γιώργο είναι πράγματι πολύ σοβαρές προκλήσεις και νομίζω ότι η προκλητικότητα αυτών των κύκλων της Δύσης θα αυξάνεται, διότι επιδιώκουν επιτάχυνση και εντατικοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων τους». Αυτή είναι μια φράση από το περιεχόμενο των mails που έχουν εντοπιστεί από τις αρχές ασφαλείας και τις μυστικές υπηρεσίες στο επονομαζόμενο «σκοτεινό Διαδίκτυο» (dark web) και αφορούν συνεννοήσεις Ελλήνων ιδιωτών για την ύποπτη προώθηση των ρωσικών συμφερόντων στη χώρα μας, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Βήμα».

Τα ηλεκτρονικά αυτά μηνύματα περιέχουν αναφορές σε παρασκηνιακές συνεννοήσεις και στη συγκέντρωση πληροφοριών υπέρ της συγκεκριμένης χώρας, ύστερα και από την ανακάλυψη της δράσης της 35χρονης Ρωσίδας κατασκόπου «Ιρίνα Σμίρεβα» στην Ελλάδα. Ορισμένα από τα πρόσωπα αυτά εμφανίζονται να έχουν ταξιδέψει στην Ρωσία, ενώ στα εν λόγω ηλεκτρονικά έγγραφα σημειώνουν ότι έχουν επαφές και με στενούς συνεργάτες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το Βήμα, σε ένα από τα mails αυτά – την περίοδο 2013-2020 – οι συμμετέχοντες στην ηλεκτρονική αλληλογραφία αναφέρουν χαρακτηριστικά για έναν ιδιώτη ότι: «Θέλει μια προσέγγιση με τη Ρωσία και τη θεωρεί καλή επιλογή. Τη σκέπτεται σε τακτικό και μάλλον οπορτουνιστικό επίπεδο… Αλλά δεν είναι αρνητικός. Προσωπικά έχω να σου προτείνω ένα ολοκληρωμένο μοντέλο ενός οργανισμού ελληνορωσικής στρατηγικής συνεργασίας, το οποίο έχω σκεφθεί και διαμορφώσει σε άμεσο έλεγχο από τη ρωσική πλευρά. Εμένα με ενδιαφέρει να το κάνω αυτό ως εργάτης υπό τη ρωσική αιγίδα».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε παλαιότερο μήνυμα, ένας εκ των ιδιωτών που εμφανίζεται να έχει σχέση με περιφερειακό ΜΜΕ σημειώνει ότι «εξασφάλισα μέσω ενός γνωστού μου σε ινστιτούτο μια συνέντευξη με έναν αναλυτή intelligence στην Ουάσιγκτον που μου υποσχέθηκε πληροφορίες για προβλήματα στην Αίγυπτο και στη Συρία που δείχνουν τα λάθη του Ομπάμα»!

Σε ένα άλλο μήνυμα ένας τρίτος ιδιώτης ενημερώνει έναν συνεργάτη του λέγοντας: «Αγαπητέ μου Γιώργο, προ ολίγου είχα μια συνάντηση για καφέ στο γραφείο μου με τον προσωπικό ιατρό του … (σ.σ.: αναφέρει το όνομα δημόσιου προσώπου). Με πληροφόρησε ότι είχε λάβει πρόσκληση να τιμηθεί από τη Ρωσική Εκκλησία και Κυβέρνηση, και είπε ότι την αρνήθηκε επειδή δεν ήθελε να φανεί ότι στηρίζει τη Ρωσία εν ώρα κρίσης και επειδή δεν ήθελε να ενοχλήσει το άλλο αμερικανικό πρακτορείο στην Κωνσταντινούπολη».

Σε ένα ακόμα μήνυμα σημειώνουν ότι «Ο Π… εμφανίστηκε προ μηνός σχεδόν γεμάτος «ενθουσιασμό» ζητώντας τακτικότατες συνεργασίες, μετά πήγε στη Μόσχα για ιδιωτικούς λόγους όπως μας είπε και μετά εξαφανίστηκε από προσώπου γης με αρκετά εντυπωσιακό τρόπο. Είμαι πολύ περίεργος αν τον πετύχω ποτέ να δω τι εξήγηση θα δώσει για την εξαφάνιση. Αν μάθω περισσότερα για το «Ινστιτούτο» θα σας πω. Αντιλαμβάνομαι ότι συζητάει τώρα με τον «μικρό» τι θα κάνουν. Είναι αυτάρκεις και δεν μας χρειάζονται. Ο Θεός να βάλει το χέρι του».

enikos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου