ΕΛΛΑΔΑ

Σε αργία ο παπάς youtuber από το Ρέθυμνο – Τι ποινή του επέβαλε η Μητρόπολη

σε-αργία-ο-παπάς-youtuber-από-το-ρέθυμνο-τι-πο-924214

Ο εν λόγω ιερέας έχει τοποθετήσει τον εαυτό του στους αποτειχισμένους ιερείς και είχε πάψει να μνημονεύει Δεσπότη και Αρχιεπίσκοπο διαφωνώντας με τα αποτελέσματα της Συνόδου του Κολυμπαρίου.

Το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης των ιεροπραξιών επέβαλε η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου στον youtuber ιερέα του Ρεθύμνου ο οποίος μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα έβγαζε πύρινους λόγους κατά του Μητροπολίτης κ.κ. Πρόδρομου αλλά και του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου. Ο ιερέας της Παναγίας της Ελευθερώτριας είχε μονοπωλήσει την επικαιρότητα όταν είχε στείλει εξώδικο να μην εμφανιστεί ο Μητροπολίτης στο πανηγύρι της εκκλησίας ενώ ειδοποίησε και την Ασφάλεια Ρεθύμνου να παραστεί για τυχόν επεισόδια στη γιορτή του ναού.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 στη διάρκεια της γιορτής της εκκλησίας φάνηκε ότι μπορεί να υπήρχε συνεννόηση με τον Μητροπολίτη, αν και είχε καταφθάσει Αστυνομία και να περιφρουρεί για τυχόν επεισόδια, όμως όταν συνεχίστηκαν οι συναντήσεις και συνομιλίες διαπιστώθηκαν ασυμφωνίες και ο ιερέας ξαναχτύπησε στο youtube με λογίδριο κατά του Αρχιεπισκόπου Κρήτης ο οποίος στο τρισάγιο του Νίκου Καζαντζάκη γονάτισε στον τάφο του συγγραφέα.

Ο εν λόγω ιερέας έχει τοποθετήσει τον εαυτό του στους αποτειχισμένους ιερείς και είχε πάψει να μνημονεύει Δεσπότη και Αρχιεπίσκοπο διαφωνώντας με τα αποτελέσματα της Συνόδου του Κολυμπαρίου.

Σήμερα η Μητροπόλη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου ανακοίνωσε ότι απαγορεύει προσωρινά στον ιερέα να τελεί ιεροπραξίες βάζοντας ουσιαστικά σε αργία τον εφημέριο της Ελευθερώτριας και αναθέτοντας τα καθήκοντά του σε άλλον παππά. Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω ιερέας εν μέσω μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού είχε τιμωρηθεί με ποινή από το δικαστήριο γιατί σε σχολείο είχε προτρέψει μαθητές να μην φορούν μάσκα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ανακοινώνει ότι, με την από 14ης Μαρτίου 2023 Απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου, στον Πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Σαρρή, Εφημέριο του Ιερού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Άνω Καλλιθέας της πόλεως Ρεθύμνης, επεβλήθη το διοικητικό μέτρο της προσωρινής απαγορεύσεως ιεροπραξιών, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 102 του Νόμου 5383/1932 «Περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας».

Γνωστοποιείται ότι οι λειτουργικές ανάγκες του Ιερού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Άνω Καλλιθέας της πόλεως Ρεθύμνης θα εξυπηρετούνται προσωρινώς από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Νικηφόρο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου».

neakriti.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου