ΕΛΛΑΔΑ

Με τρακτέρ στην πλατεία «Βάθη» η συγκέντρωση αγροτών

με-τρακτέρ-στην-πλατεία-βάθη-η-συγκέ-92416

Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι η συγκέντρωση αγροτών έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην πλατεία Βάθη. Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό και ζητούσαν, μεταξύ άλλων, μείωση του κόστους παραγωγής, προστασία από τις φυσικές καταστροφές, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Στο σημείο έφτασαν, επίσης, και τέσσερα τρακτέρ.

Όπως τόνισαν εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου «η παραγωγική δραστηριότητα του είναι πλέον πολύ δύσκολη καθώς τα κόστη έχουν αυξηθεί υπέρογκα» και επισήμαναν ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια για την καλλιέργεια της γης.

Οι αγρότες ζητούν τη μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων αλλά και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων διεκδικούν:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.
  • Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Λόγω της συγκέντρωσης για αρκετή ώρα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Μάρνης από το ύψος της Αριστοτέλους έως την Καρόλου και στα δύο ρεύματα καθώς και στην οδό Λιοσίων από την Μάγερ έως την Ιουλιανού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου