ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια με χημικά στη πορεία για τα Τέμπη στο κέντρο της Αθήνας

επεισόδια-με-χημικά-στη-πορεία-για-τα-τ-924096

Τα επεισόδια αρχικά ξεκίνησαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος.

Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας στην μεγαλειώδη πορεία για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Τα επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα σε ομάδα διαδηλωτών και τις αστυνομικές δυνάμεις, με τους πρώτους να εκτοξεύουν μολότοφ και τα ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών.

Τα επεισόδια αρχικά ξεκίνησαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος αλλά γρήγορα επεκτάθηκαν και στην πάνω πλευρά της πλατείας, μπροστά από τη Βουλή.

Τα μπλοκ των διαδηλωτών υποχώρησαν στην Πανεπιστημίου και κατευθύνονται προς την Ομόνοια. Αγνωστοι κατευθυνόμενοι προς την Ομόνοια προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, στόχος αγνώστων έγινε και το αυτοκίνητο της Όλγας Γεροβασίλη.

Το αυτοκίνητο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν σταθμευμένο επί της Ακαδημίας, όταν άγνωστοι εξαπέλυσαν επίθεση. Η Όλγα Γεροβασίλη είχε μεταβεί στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για τα Τέμπη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, μέσα στο αυτοκίνητο την περίμενε ο αστυνομικός φρουρός της την ιδιότητα του οποίου αντιλήφθηκε η εν λόγω ομάδα.

Επιτέθηκαν στο όχημα σπάζοντας τα τζάμια με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να τραυματιστεί ελαφρά. Μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου