ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα οι αποζημιώσεις στα θύματα των Τεμπών – Μεταβατικές διοικήσεις σε ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ

σήμερα-οι-αποζημιώσεις-στα-θύματα-των-922084

Η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το δυστύχημα

Στην ανακοίνωση των μεταβατικών διοικήσεων σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, με πρόσωπα που κατά πληροφορίες θα είναι από το εσωτερικό δυναμικό των δύο οργανισμών αναμένεται να προχωρήσει σήμερα η κυβέρνηση δεδομένου ότι για τους νέους διοικητές έχει αποφασιστεί να υπάρξει δημόσια διεθνής πρόσκληση.

Παράλληλα σήμερα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξει η ανακοίνωση του πλαισίου των αποζημιώσεων – πιθανότατα με μια γραπτή ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών – στις οικογένειες των θυμάτων και τους τραυματίες από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Στο θέμα αυτό είχε αναφερθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη λέγοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί η στήριξη των συγγενών των θυμάτων, «η οικονομική στήριξη αλλά και η ηθική και ψυχολογική στήριξη. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν άμεσα και με την διακριτικότητα που αυτό απαιτεί»

Όπως έγραφε το πρωί της Παρασκευής το protothema.gr το πακέτο της κυβέρνησης θα περιλαμβάνει χρηματικές αποζημιώσεις, ανεξάρτητες από αυτές που είναι υποχρεωμένη να δώσει η Hellenic Train, και ευκαιρίες για μετεγγραφές φοιτητών και τοποθετήσεις στο δημόσιο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναμένεται, επίσης σήμερα, να στείλει επιστολή στους προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων προκειμένου να υπάρξει συνάντηση του ίδου είτε μαζί τους είτε με εκπροσώπους, αν αυτοί το επιθυμούν.

Στο ίδιο πλαίσιο, δε, ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναμένεται να στείλει επιστολή στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής δηλώνοντας τη διάθεσή του για την ενημέρωση των μελών της.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου