ΕΛΛΑΔΑ

«Delivery» κοκαΐνης όλο το 24ωρο – Συνελήφθησαν πέντε μέλη

delivery-κοκαΐνης-όλο-το-24ωρο-συνελήφθησα-921888

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε «χαρτογράφηση» των μελών, ενώ πιστοποίησαν εκατοντάδες συναλλαγές με πελάτες – Καταζητείται ο Αλβανός αρχηγός και άλλοι τέσσερις

Ένα καλοστημένο δίκτυο «delivery» κοκαΐνης, που εξυπηρετούσε την εκλεκτή του πελατεία όλο το 24ωρο, «ξεδοντιάστηκε» από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Η οργάνωση, με αρχηγό έναν σκληρό Αλβανό με το προσωνύμιο «Bimi», υπαρχηγό έναν 27χρονο και άλλα οκτώ επιχειρησιακά μέλη, έριχνε τη «λευκή κυρία» στα «ρουθούνια» της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας. Μάλιστα, για την εξιχνίαση της υπόθεσης χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές μέθοδοι και η ειδική ομάδα της Δίωξης έκανε το profiling των μελών του δικτύου για να διαπιστωθεί ο ρόλος του καθενός.

Από την έφοδο των αρχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Τρίτης στον Ταύρο και τον Πειραιά, συνελήφθησαν πέντε μέλη της οργάνωσης, ένας 31χρονος Έλληνας, τρεις Αλβανοί ηλικίας 23, 27 και 34 ετών και μια 33χρονη ομοεθνής τους, κατηγορούμενοι για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Αναζητούνται δε άλλοι πέντε Αλβανοί μεταξύ αυτών και ο αρχηγός, ενώ αξίζει να τονιστεί πως από την έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών, πιστοποιήθηκαν περισσότερες από 800 συναλλαγές με πελάτες.

Η εξάρθρωση του δικτύου έγινε έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών διασταύρωση πληροφορικών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων. Οι αστυνομικοί, μετά τις πληροφορίες, εντόπισαν τα μέλη της οργάνωσης και τα έβαλαν στο μικροσκόπιο. Όπως διαπίστωσαν πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της.

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος, ως υπαρχηγός, ήταν υπεύθυνος για την προμήθεια, την επανατυποποίηση, την αποθήκευση, τη φύλαξη και τη διακίνηση. Επιπλέον ήταν αρμόδιος για της ανεύρεση πελατών, την είσπραξη των κερδών από τα υπόλοιπα μέλη και την αποστολή των χρημάτων από την πώληση τους.

Η 33χρονη και ο 34χρονος ήταν επιφορτισμένοι με την αποθήκευση, τη φύλαξη και τη διακίνηση, με τον 34χρονο να εισπράττει τα κέρδη από την πώληση και να τα αποστέλλει σε αρχηγικό μέλος. Ο 23χρονος και ο 31χρονος, ο οποίος διέθετε όχημα ιδιοκτησίας του για τις μεταφορές τους, είχαν αναλάβει την διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών, πιστοποιήθηκαν περισσότερες από 800 συναλλαγές διακίνησης ναρκωτικών, τα οποία μετέφεραν μέσα σε κρύπτες των επιχειρησιακών τους οχημάτων και λάμβαναν χώρα καθ’όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Επιπλέον, χρησιμοποιούσαν επιχειρησιακά τηλέφωνα για τις συνομιλίες τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικίες και εντός οχημάτων των κατηγορουμένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 54,7 γραμ. κοκαΐνης διαμοιρασμένα σε πλήθος νάιλον συσκευασιών, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, πλήθος νάιλον συσκευασιών, 30 ευρώ, αυτοκίνητο και οκτώ κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή και άλλων ατόμων συνεχίζεται.
Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου