ΕΛΛΑΔΑ

Η λίστα-«μνημείο» με τα ονόματα των φοιτητών του ΑΠΘ που σκοτώθηκαν στα Τέμπη

η-λίστα-μνημείο-με-τα-ονόματα-των-φοι-920564

Αποτίουν φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων και συγκινούν – Μαύρο πέπλο στο άγαλμα του Αριστοτέλη

Με ένα συγκινητικό «μνημείο» στο οποίο αναγράφονται τα ονόματα των φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, τίμησαν οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τα θύματα της φονικής σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών.

apth-penth
apth-penthos4

Με μηνύματα όπως «δε θα περάσει έτσι» και «σας δίνουμε υπόσχεση, οι πραγματικοί ένοχοι θα πληρώσουν, θα φροντίσουμε εμείς για αυτό», οι φοιτητές τίμησαν σήμερα -πρώτη ημέρα μαθημάτων μετά την τραγωδία- τους συμφοιτητές τους που δε θα βρεθούν ξανά μαζί τους στις αίθουσες διδασκαλίας του ΑΠΘ, εκεί όπου σχεδίαζαν και προετοίμαζαν το μέλλον τους.

apth-penthos5
apth-penthos6

Με λουλούδια, μηνύματα και κεριά οι φοιτητές εξέφρασαν τη θλίψη τους τόσο άτομα που γνώριζαν τα θύματα όσο και φοιτητές που δεν θρήνησαν δικούς τους ανθρώπους. Όλοι έσπευσαν να αποτίσουν φόρο τιμής στους αδικοχαμένους νέους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο φοιτητές κάλυψαν με μαύρο πανί και λευκά λουλούδια το άγαλμα του Αριστοτέλη στην πρυτανεία του πανεπιστημίου.

apth-penthos2
apth-penthos
apu_tempi_grtimes_eidisis-β

Σε δηλώσεις του νωρίτερα στο ThessToday.gr ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Νίκος Παπαϊωάννου ανέφερε: «Ως πατέρας αλλά και ως πρύτανης λυγίζω μπροστά στα οδυνηρά συναισθήματα που μας διακατέχουν όλους και με βάση αυτά ζητάω να είμαστε όλοι μια γροθιά είτε ως ακαδημαϊκή κοινότητα είτε ως κοινωνία, για να στηρίξουμε πάνω απ’ όλα τις οικογένειες των θυμάτων, είτε είναι παιδιά του Αριστοτελείου είτε είναι άλλοι συνάνθρωποί μας».

Πηγή: thesstoday.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου