ΕΛΛΑΔΑ

Το συγκλονιστικό μήνυμα σχολείου – «Το τρένο φεύγει στις 8… ταξίδι για τον Χάρο»

το-συγκλονιστικό-μήνυμα-σχολείου-τ-919169

Συγκινητικές στιγμές από τους μαθητές και τους καθηγητές του 3ου Γενικού Λυκείου

Συγκλονισμένη και «παγωμένη» είναι όλη η χώρα από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους.

Η τραγωδία έχει προκαλέσει αυθόρμητες αντιδράσεις έκφρασης σε όλη τη χώρα, με δεκάδες άτομα να ψάχνουν τρόπους να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα.

Ιδιαίτερα συγκλονιστικό μάλιστα ήταν το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν οι μαθητές και οι καθηγητές του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, καθώς το πρωί τις Πέμπτης που σύμφωνα με το cretapost.gr πήγαν στο σχολείο και αφού τήρησαν ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θανόντων προχώρησαν στην κατασκευή και ανάρτηση ενός πανό στο προαύλιο.

Το πανό που πραγματικά ραγίζει καρδιές έχει δύο από τις φράσεις επιβαινόντων, το «πάρε με όταν φτάσεις» που είχαν ζητήσει οι συγγενείς από τους ανθρώπους του και τελικά δεν συνέβη ποτέ, αλλά και η φράση που δήλωσε πως άκουσε από τον ασύρματο νεαρός που βρισκόταν στο μοιραίο τρένο με τους μηχανοδηγούς να λένε «πάμε κι όπου βγει».

Στη συνέχεια οι καθηγητές έγραψαν ένα κείμενο με τίτλο «Το τρένο φεύγει στις 8, ταξίδι για το Χάρο».

Αναλυτικά το κείμενο:

«Όταν περνάς τα Τέμπη, βλέπεις την όμορφη φύση, τα δώρα του Θεού στον άνθρωπο και ηρεμεί η ψυχή σου, γαληνεύεις.

Όταν περνάς τα Τέμπη, απολαμβάνεις την κοιλάδα, τα νερά, το πράσινο, ξέρεις τι σε συντροφεύει διασχίζοντάς τα.

Όταν περνάς τα Τέμπη, ανασαίνεις τη δροσιά, χαμογελάς.

Όταν περνάς τα Τέμπη, σκέφτεσαι ότι μάλλον ανάμεσα στις ράγες έχουν φυτρώσει μικρά μικρά πεισματάρικα λουλουδάκια. Αλλά εσύ προχωράς γιατί το τρένο προχωρά γρήγορα , για να σε φτάσει εκεί που θες.

Γιατί έτσι κάνουν τα τρένα.

Όταν περνάς τα Τέμπη, το τρένο το πολύ πολύ να σφυρίξει για να χαιρετήσει.

Γιατί πρέπει να συνεχίσει, να πάει κάπου, να σε πάει εκεί που θες, στον προορισμό σου, εκεί που σε περιμένουν. Γιατί δε σκέφτηκες ούτε μια στιγμή να πεις «πάμε κι όπου βγει». Κάποιος όμως το είπε αυτό για σένα. Την ώρα που δεν έπρεπε, δεν ταίριαζε, δεν σου ταίριαζε.

Και το τρένο δεν σε άφησε να βγεις. Και τα λουλουδάκια ανάμεσα στις ράγες πείσμωσαν περισσότερο.

Γιατί έτσι δεν πρέπει να κάνουν τα τρένα.

Ο Σύλλογος διδασκόντων, το βοηθητικό προσωπικό και οι μαθητές του 3ου Λυκείου Ηρακλείου βαθύτατα συγκλονισμένοι από την πρόσφατη τραγωδία στα Τέμπη εκφράζουν την απέραντη θλίψη τους για την απώλεια τόσων ανθρώπων και τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στους οικείους των θυμάτων αυτού του αδιανόητου και τραγικού συμβάντος».

Πηγή: cretapost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου