ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν βρέθηκε κάτι παθολογικό στην Τζωρτζίνα» κατέθεσε ο παιδίατρος

δίκη-πισπιρίγκου-δεν-βρέθηκε-κάτι-πα-916665

«Από τις εξετάσεις δεν υπήρξαν ευρήματα ότι είχε σπασμούς το παιδί».

Ο πρώτος γιατρός που εξέτασε την εννιάχρονη Τζωρτζίνα μόλις το παιδί μεταφέρθηκε σε δωμάτιο στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο μετά το αναφερόμενο από τη μητέρα του επεισόδιο σπασμών καταθέτει στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στη δίκη με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο μάρτυρας, παιδίατρος Αθανάσιος Φίλιας αφού περιέγραψε με λεπτομερή τρόπο τα βήματα που ακολούθησαν ο ίδιος και οι συνάδελφοί του κατέθεσε ότι «δεν βρέθηκε κάτι παθολογικό» υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως είχε γίνει πλήρη νευρολογική εξέταση αλλά και μαγνητική εγκεφάλου.

«Από τις εξετάσεις δεν υπήρξαν ευρήματα ότι είχε σπασμούς το παιδί» ανέφερε χαρακτηριστικά εξηγώντας πως σπασμοί μπορούν να προκληθούν, ανάμεσα σε άλλα, από εγκεφαλικό, όγκο στο κεφάλι, φάρμακα…

Αναφερόμενος δε στην εξέταση από την καρδιολόγο, η οποία τελικά δεν έγινε παρά το γεγονός ότι είχαν κλείσει ραντεβού, ο μάρτυρας είπε πως η κατηγορούμενη τους ενημέρωσε πως λίγες ημέρες πριν η γιατρός είχε δει το παιδί.

Γιατί δεν δόθηκε εξιτήριο

Ο κ. Φίλιας αναφέρθηκε και στο επεισόδιο με τον εμετό της Τζωρτζίνας , μια ημέρα πριν την ανακοπή, που ήταν ο λόγος που δεν δόθηκε εξιτήριο στο παιδί αλλά και για την αγωγή που του χορηγήθηκε.

«Από τον έλεγχο που κάναμε δεν βρήκαμε κάτι το παθολογικό» επανέλαβε ο γιατρός.

Στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις αναφορικά με τις αναφορές της Ρούλας Πισπιρίγκου για σπασμούς του παιδιού με την υπεράσπιση να σημειώνει πως αυτή είναι «η αφετηρία της υπόθεσης» καθώς θεωρήθηκε ύποπτη η κατηγορούμενη για «κατασκευή»και κατηγορήθηκε για απόπειρα.

Αλέξης Κούγιας: Καταλήγετε ότι η κατηγορούμενη είπε ψέματα γιατί δεν βρέθηκε κάτι στο εγκεφαλογράφημα; Αυτό που περιέγραψε είναι κάτι ασύνηθες;

Μάρτυρας: Φυσιολογικό δεν είναι.

Νωρίτερα , το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης της κατηγορούμενης να διαβιβάσει απόσπασμα των αναφορών για διαρροή της δικογραφίας σε συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων .

Μίνα Μουστάκα

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου