ΕΛΛΑΔΑ

Άρση ασυλίας για Πολάκη, που αντάλλαξε… μαντινάδες με Μαραβέγια στη Βουλή

άρση-ασυλίας-για-πολάκη-που-αντάλλαξε-916671

Πυρά με… μαντινάδες «αντάλλαξαν» Παύλος Πολάκης και Κώστας Μαραβέγιας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε τις εξής μαντινάδες: «Τη δύναμη στον άνθρωπο τη δίνουνε οι φίλοι, όπως το λάδι που κρατά τη φλόγα στο καντήλι», είπε κλείνοντας την ομιλία του. Στη συνέχεια, είπε: «Η περηφάνια, η ανθρωπιά, η μπέσα και η ανδρεία αυτά είναι που δίνουνε στον βουλευτή αξία».

Δεν έμεινε μόνο στις μαντινάδες πάντως ο Παύλος Πολάκης, καθώς κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να ψηφίσουν για την έβδομη κατά σειρά άρσης ασυλίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. «Ψηφίστε τώρα, αλλά ερχόμαστε με φόρα», είπε καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν από την ψηφοφορία.

Συνολικά ψήφισαν 171 βουλευτές, 157 ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Πολάκη, 2 καταψήφισαν και 12 δήλωσαν «παρών».

Ο κ. Πολάκης επέμεινε στις καταγγελίες του, αποδίδοντας τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί εναντίον του σε προσπάθεια εκφοβισμού «για να κάνει πίσω στην αποκάλυψη σκανδάλων που εντοπίζει ο ίδιος με την αρωγή όλων όσοι εργάζονται στον Τομέα Διαφάνειας του κόμματος».

«Με θρέφει ο καβγάς και να αποκαλύπτω διασπάθιση δημοσίου χρήματος», είπε και έβγαλε το κινητό από την τσέπη του σακακιού του κι έπαιξε ηχητικό απόσπασμα συνέντευξης του Κώστα Μαραβέγια που διέψευσε ότι έχει υποβάλλει αίτηση για έγκριση από τον αναπτυξιακό νόμο.

Μάλιστα, κόλλησε στο προστατευτικό (λόγω covid-19) πλεξιγκλάς τις σχετικές αιτήσεις για το σχέδιο επένδυσης που του δόθηκαν, όπως είπε, από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση. «Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία, το κούτελο το έχω καθαρό», είπε και αναφέρθηκε στην εντολή Τσίπρα να αναλάβει τον Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Μαραβέγιας χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη «Εθνικό συκοφάντη» και του αφιέρωσε με τη σειρά του μια μαντινάδα. «Ζηλεύουνε τον Κρητικό για την παλικαριά του, αλλά τον Πολάκη τον γελούν για την ανημποριά του».

Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι ο ίδιος και η σύζυγος του δεν εισέπραξαν ούτε ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο και πρόσθεσε: «Να δούμε ποιος έχει τη φόρα, εγώ έχω τη φόρα, είναι μονόδρομος η προσφυγή στα δικαστήρια».

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για «κλαψουρίσματα» Πολάκη για τον οποίο κάποια στιγμή αισθάνθηκε, όπως είπε, και λύπη, επιστρέφοντας του τους χαρακτηρισμούς. Μάλιστα, ανέφερε ότι ως δήμαρχος Σφακίων «μπλέχτηκε» με διπλά βιβλία, ενώ όταν ήταν υπουργός Υγείας με απευθείας πληρωμές εταιρειών security και με κομματικούς δικηγόρους.

«Ελπίζω τα δωράκια αυτά να έχουν πιάσει τόπο και να τον βοηθήσουν με τόσα δικαστήρια», είπε και χαρακτήρισε την ομιλία του κ. Πολάκη ένα σόου χωρίς ιδιαίτερη ακροαματικότητα. «Αν έχετε ανασφάλειες στα Χανιά, αφήστε τους μπροστινούς σας, οι πολίτες δεν τρώνε σανό», κατέληξε ο Κώστας Μαραβέγιας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου