ΕΛΛΑΔΑ

«Παρών» από βασίλισσα Σοφία και Άδωνι στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

παρών-από-βασίλισσα-σοφία-και-άδωνι-914900

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες- Στη Μητρόπολη η Άννα-Μαρία, οι πρίγκιπες Παύλος και Νικολαος, ο Μάκης Βορίδης, ο Νότης Μηταράκης – Κλειστή η Μητροπόλεως

Στη Μητρόπολη Αθηνών άρχισαν να φτάνουν λίγο πριν τις 11 το πρωί μέλη της οικογένεια τους τέως βασιλιά Κωνσταντίνου για το μνημόσυνο που θα τελεστεί για τις 40 ημέρες από την ημέρα του θανάτου του.

Εν μέσω χειροκροτημάτων από όσους είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Μητρόπoλη έφτασε πρώτη η αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία.

Ακολούθησε λίγη ώρα αργότερα η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα-Μαρία, συνοδευόμενη από τον γιο της Παύλο, τη νύφη της, Μαρί Σαντάλ .

Λίγο αργότερα στη Μητρόπολη έφτασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου.

Η κυκλοφορία στην Μητροπόλεως έχει διακοπεί απο την πλατεία Συντάγματος προκειμένου να γίνει με ομαλό τρόπο η προσέλευση των περίπου 300 ατόμων που θα δώσουν το «παρών» στην τελετή.

Δείτε φωτογραφίες

mnimosyno-10
Από αριστερά προς τα δεξιά: Άννα-Μαρία, Μαρί Σαντάλ, Παύλος
mnimosyno-9
voridis
mnimosyno-4
mitarakis
anna-misel
mnimosyno-3

Στη Μητρόπολη και η Φάνη Πάλλη Πετραλία

Μετά το τέλος του μνημοσύνου οικογένεια και καλεσμένοι θα βρεθούν στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το συνηθισμένο καφέ και τα συλλυπητήρια ενώ το πρωί της Κυριακής η οικογένεια θα βρεθεί στο Τατόι για ένα τρισάγιο πάνω από τον τάφο του τέως βασιλιά.

Το νάιλον έχει αφαιρεθεί από το μνήμα και πλέον ο τάφος είναι λευκός και φτιαγμένος από μάρμαρο. Ερώτημα αποτελεί τι θα αναγράφεται στην επιγραφή του τάφου. Επιθυμία της οικογένειας είναι τα αποκαλυπτήρια του τάφου του τέως βασιλιά να γίνουν την Κυριακή, παρουσία της συζύγου του Άννας Μαρίας, των παιδιών και των καλεσμένων τους, που θα παραβρεθούν στο τρισάγιο που θα πραγματοποιηθεί στο Τατόι, μια μέρα μετά το μνημόσυνο στη Μητρόπολη Αθηνών

Ο τρίτος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο Φίλιππος επισκέφθηκε τις προηγούμενες μέρες τον τάφο του πατέρα του κρατώντας μια ανθοδέσμη με λευκά και κόκκινα τριαντάφυλλα. Ο χώρος φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις μέχρι και την Κυριακή όπου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία κατοικία του Κωνσταντίνου B’ δεν θα διαφέρει σχεδιαστικά και πολύ από τους τάφους των γονιών του Παύλου και Φρειδερίκης, οι οποίοι βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα μακριά και είναι στο ίδιο περίπου επίπεδο με το έδαφος.

Έτσι και στην περίπτωση αυτή τα μάρμαρα που θα τοποθετηθούν, με τον μαρμάρινο Σταυρό, θα οριοθετούν τον τάφο πάνω στον οποίο, γίνεται πολύς λόγος, για το τι ακριβώς θα αναγράφεται εκτός από το όνομα του Κωνσταντίνος Β’, αφού για το διάστημα 6 Μαρτίου 1964 – 1 Ιουνίου 1973 διετέλεσε βασιλιάς της Ελλάδος.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου