ΕΛΛΑΔΑ

Αναδίπλωση Αδωνι για τα περί καταθέσεων και ΣΥΡΙΖΑ: Εχουν δίκιο τα στελέχη της ΝΔ – Μίλησα πιο ωμά απ’ ότι έπρεπε

αναδίπλωση-αδωνι-για-τα-περί-καταθέσε-91432

Αναδίπλωση από τον Αδωνι Γεωργιάδη μετά τις αντιδράσεις, τόσο από την αντιπολίτευση όσο και στο εσωτερικό της ΝΔ, που προκάλεσε η αναφορά του, ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει τα λεφτά του από την τράπεζα.

«Το είπα πιο ωμά, το είπα λίγο πιο υπερβολικά» υποστήριξε νωρίτερα στον realfm, ενώ νωρίτερα στον ΑΝΤ1 είπε: «Έχουν δίκιο τα στελέχη της ΝΔ που αντέδρασαν. Όπως το είπα, ακούστηκε πιο ωμό απ’ ότι θα το ήθελα. Όμως, το παίρνετε ξεκομμένο από μία μεγάλη κουβέντα. Η δική μου φράση πυροδότησε μία σειρά εξελίξεων. Πυροδότησε έναν φόβο που καθόλου δεν το ήθελα. Άλλωστε, οι τραπεζικές καταθέσεις είναι απολύτως ασφαλείς στην Ελλάδα, ακριβώς γιατί τηρούμε τις συμφωνίες μας και το πρόγραμμα».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η δήλωσή του πυροδότησε και κάτι άλλο.«Πλέον, αναγκάζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγουν και να πουν ποιο είναι το δεύτερό τους σχέδιο», είπε και επιμένωντας ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στην οικονομία σε περίπτωση πολιτικής αστάθειας, δηλαδή εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ισως η επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Γιάννη Στουρνάρα και η διαμαρτυρία του για τις δηλώσεις Αδωνι -που μόνο ευτυχείς δεν έκαναν τραπεζικούς παράγοντες- οδήγησε στην αναδίπλωση.

Οσο για προηγούμενη υποστήριξή του υπέρ του δημοψηφίσματος πριν μπούμε στο Μνημόνιο, κάτι για το οποίο τώρα επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Γεωργιάδης υποστήριξε ότι τότε το είπε για να υπάρξει πολιτική νομιμοποίηση των επιλογών.

Πως σχολίασαν τα στελέχη της ΝΔ τις δηλώσεις Γεωργιάδη

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου τάχθηκε υπέρ του κ.Γεωργιάδη, όπως και ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι η δήλωση Γεωργιάδη υπήρξε μια εκτίμηση, μια πρόβλεψη που στηρίζεται σε μια πολιτική αξιολόγηση βάσει του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί και τοποθετείται η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ωστόσο, o γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε ότι, αν και συμφωνεί πως θα υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι ο ίδιος δεν θα έκανε ποτέ τέτοιες δηλώσεις ενώ πιο αιχμηρός ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος. «Σε αυτή την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που έχουμε τα σαραντάχρονα εντός των ημερών, έχουμε εκπαιδευτεί σε τρία πράγματα: πρώτα η πατρίδα, μετά η παράταξη και τελευταίος ο εαυτός μας και οι καταθέσεις μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου