ΕΛΛΑΔΑ

Η Αριστερή Πλατφόρμα ενοχλείται από την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στο Σίτι

η-αριστερή-πλατφόρμα-ενοχλείται-από-τ-9139

Eνόχληση προξένησαν στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ τα δημοσιεύματα του Βήματος της Κυριακής για την επικείμενη συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος (Γ. Μηλιός, Γ. Σταθάκης), με τραπεζικούς κύκλους στο Σίτι του Λονδίνου, αλλά και για την εκπεφρασμένη διάθεση της ηγεσίας να προχωρήσει σε μία ευρεία πολιτική διεύρυνση.

Η αντίδραση πάντως δεν εκδηλώθηκε με δημόσιες δηλώσεις, αλλά με σχόλια μέσω της της νέας στήλης παραπολιτικών της ιστοσελίδας iskra.gr, η οποία απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας.

Το πρώτο σχόλιο έχει ως εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Σίτι του Λονδίνου

Ο τίτλος ανήκει σε ρεπορτάζ μεγάλης Κυριακάτικης εφημερίδας (16/11) του κατεστημένου (σ.σ. του Βήματος). Η εφημερίδα που, όπως επανειλημμένα έχει γράψει στο παρελθόν, ενδιαφέρεται ζωηρότατα για τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς το “Κέντρο”, μας πληροφορεί ότι υψηλόβαθμα οικονομικά στελέχη του Κόμματος θα μεταβούν στην Αγγλία για να έχουν απευθείας συναντήσεις με στελέχη των μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών και μεγάλων hedge funds, παρουσία εκπροσώπων ελληνικών τραπεζών, στο City του Λονδίνου. Δεν ξέρουμε αν οι πληροφορίες αυτές, που αναγράφονται και σε άλλες Κυριακάτικες στήλες και θεωρούνται συνέχεια άλλων δημοσιευμάτων για ανάλογες επαφές πάλι στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τραπεζίτες και επενδυτές στο εσωτερικό της χώρας, έχουν την παραμικρή δόση αλήθειας. Αν, όμως, έχουν κάποια βάση, πράγμα που θα διαπιστωθεί, ούτως ή άλλως, τις επόμενες μέρες, τότε προσφέρονται για πολλές σκέψεις, ερωτήματα και ίσως συμπεράσματα. Ίδωμεν…»

Ως προς το θέμα της διεύρυνσης και υπό τον τίτλο «Παραπληροφόρηση και μετανοημένοι μνημονιακοί», η στήλη της ιστοσελίδας σχολιάζει:

«Οργιο δημοσιευμάτων στον Κυριακάτικο τύπο που κάνουν λόγο για “κύματα” στελεχών από το ΠαΣοΚ, τα οποία πρόκειται να εισβάλλουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάποιες Κυριακάτικες εφημερίδες μιλάνε ευθέως για κάποιους (τάχα) “μετανοημένους” μνημονιακούς της “δευτέρας περιόδου”, στους οποίους, δήθεν, ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τις πόρτες του! Όπως γράφει μάλιστα γνωστός δημοσιογράφος, τα φαινόμενα αυτά, ακόμα και το τελευταίο, συναντάνε υποτίθεται την ανοχή και της “Αριστερής Πλατφόρμας”! Στελέχη της τελευταίας, όταν ρωτήθηκαν σχετικά, μας τόνιζαν ότι τίποτα πιο αναληθές από αυτήν τη δημοσιογραφική “παραπληροφορία”».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου