ΕΛΛΑΔΑ

Γέμισαν μέχρι και τα περίχωρα στους top προορισμούς για το καρναβάλι

γέμισαν-μέχρι-και-τα-περίχωρα-στους-top-π-913573

Τονωτική «ένεση» η κίνηση του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας αναφέρει η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ξενοδόχων

Υψηλές προκρατήσεις και έντονη κινητικότητα καταγράφεται για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Ηδη οι προκρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας σε ξενοδοχεία παραπέμπουν σε προ πανδημίας εποχές, με τους επιχειρηματίες του κλάδου να αναμένουν πληρότητα που σε αρκετές περιοχές ανά την Ελλάδα θα φτάσει το απόλυτο 100%.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), οι κρατήσεις για το τριήμερο σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς εξελίσσονται ικανοποιητικά, ενώ σε αστικά κέντρα όπως είναι η Πάτρα όπου χτυπά η «καρδιά» του Καρναβαλιού, οι προκρατήσεις που έχουν αρχίσει από τον περασμένο Νοέμβριο γέμισαν ήδη τα ξενοδοχεία της πόλης και πλέον η ζήτηση μεταφέρεται περιφερειακά, από το Αίγιο μέχρι την Κάτω Αχαΐα.

Υψηλές πληρότητες καταγράφουν όλοι οι προορισμοί που σχεδιάζουν αποκριάτικες εκδηλώσεις, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (18-19 Φεβρουαρίου) η κίνηση γενικά προβλέπεται αυξημένη, με την προϋπόθεση ότι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, θα είναι ιδανικές για αποδράσεις.

«Πεσμένη» εξακολουθεί να είναι η κίνηση τις καθημερινές αλλά και τα Σαββατοκύριακα που ακολουθούν το εορταστικό τριήμερο, με τον ρυθμό των κρατήσεων να παραμένει υποτονικός και με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στο υψηλό λειτουργικό κόστος. Μετά την Καθαρά Δευτέρα και μέχρι την 25η Μαρτίου, η πληρότητα των ξενοδοχείων δεν ξεπερνά το 50% κατά μέσο όρο, τόσο στις επαρχιακές πόλεις, όσο και στον ορεινό όγκο.

Οι προκρατήσεις για την Καθαρά Δευτέρα

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι προκρατήσεις για την Καθαρά Δευτέρα περιλαμβάνουν δύο διανυκτερεύσεις. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι πληρότητες αναμένεται να κυμανθούν από 80% έως και 100% στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, στα Ιωάννινα, τη Δράμα, τα Καλάβρυτα, το Ρέθυμνο, τα Λουτρά Πόζαρ, την Κορινθία, τη Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα την Κοζάνη κ.α.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη όπου η κίνηση προβλέπεται αυξημένη για τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα. Στην περιοχή της Θράκης (Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη) οι κρατήσεις για το τριήμερο κυμαίνονται σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα, αν και τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν ορισμένες ακυρώσεις Τούρκων λόγω του φονικού σεισμού που έπληξε τη γειτονική χώρα.

Οι τιμές δωματίων απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια και σε σχέση με πέρυσι, είναι αυξημένες σε ποσοστό 10% κατά μέσο όρο.

Πηγή: ot.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου