ΕΛΛΑΔΑ

Η Κρήτη αποχαιρετά τον Μανούσο Βολουδάκη

η-κρήτη-αποχαιρετά-τον-μανούσο-βολουδ-912837

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 12 το μεσημέρι, ενώ η ταφή του θα γίνει στο Κοιμητήριο του Αγίου Λουκά

Συγγενείς, φίλοι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας αποχαιρετά σήμερα τον Μανούσο Βολουδάκη.

Από τις 09:00 το πρωί ο σορός του βουλευτή, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης, σε ηλικία 57 ετών νικημένος από τον καρκίνο, βρίσκεται στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Πολίτες, φορείς και πολιτικοί συρρέουν στο ναό για να αποχαιρετήσουν τον Μανούσο Βολουδάκη. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 12 το μεσημέρι, ενώ η ταφή του θα γίνει στο Κοιμητήριο του Αγίου Λουκά.

Στην εξόδιο ακολουθία αναμένεται να παραστεί και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ποιος ήταν ο Μανούσος Βολουδάκης

Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Σέβη Αμανατίδου και πατέρας τριών παιδιών, του Γιώργου, του Σήφη και της Δάφνης.

Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ το 2007. Επανεξελέγη στις διπλές εκλογές του 2012, καθώς και τον Ιούλιο του 2019. Στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο (ΙΗ΄) συμμετείχε στις εξής επιτροπές της Βουλής: στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2005- 2006. Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ., από την οποία παραιτήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 για να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Από τον Ιούνιο του 2012 ήταν υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τον Οκτώβριο του 2015 ως τον Ιούνιο του 2019, εργάστηκε ξανά στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας International Trade S.A., του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με έδρα τις Βρυξέλλες και τον Ιούλιο του 2019 επανεκλέχθηκε βουλευτής Χανίων.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου