ΕΛΛΑΔΑ

Live η συζήτηση στη Βουλή για το «μπλόκο» στα «κόμματα Κασιδιάρη»

live-η-συζήτηση-στη-βουλή-για-το-μπλόκο-σ-911779

Δείτε ζωντανά τη συζήτηση με τα κόμματα καλούνται να σταθμίσουν με την ψήφο τους εάν θα εκπεμφθεί ηχηρό μήνυμα περιφρούρησης της Βουλής και της Δημοκρατίας

Στην τελική κοινοβουλευτική ευθεία μπαίνει η κυβερνητική τροπολογία που στοχεύει να θέσει θεσμικό ανάχωμα στο κόμμα του καταδικασμένου για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη καθώς αυτή την ώρα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, καλούνται να σταθμίσουν με την ψήφο τους εάν θα εκπεμφθεί ηχηρό μήνυμα περιφρούρησης της Βουλής και της Δημοκρατίας ή αν θα επικρατήσουν άλλες σκοπιμότητες προεκλογικής περιόδου.

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι μετά και την έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας του κοινοβουλίου η οποία δεν εντοπίζει συνταγματικές παραβάσεις, ενδεχόμενη άρνηση κομμάτων να στηρίξουν την ρύθμιση θα έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα.

Δείτε ζωντανά τη συζήτηση στη Βουλή

Πάντως, η προκαταρκτική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στην κοινοβουλευτική επιτροπή αποσαφήνισε τις πιθανές οδούς σύγκλισης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα όμως επιβεβαίωσε πως το χάσμα προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει την τροπολογία παραμένει μεγάλο.

Φαίνεται μάλιστα ότι το χάσμα αυτό δεν σχετίζεται αποκλειστικά με το περιεχόμενο της προτεινόμενης κυβερνητικής ρύθμισης αλλά κυρίως με το πρόσφατο πολιτικό και επικοινωνιακό πρόταγμα που έχει υιοθετήσει η ηγεσία του κόμματος.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου