ΕΛΛΑΔΑ

Μουσείο Δημοκρατίας γίνεται το σπίτι του Παύλου Μπακογιάννη στο Καρπενήσι

μουσείο-δημοκρατίας-γίνεται-το-σπίτι-91153

Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου συμπληρώνονται 25 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τους τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη.

Ως μια συμβολική πράξη με αρκετό νόημα ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και γιος του, Κώστας Μπακογιάννης, θα δωρίσει το σπίτι του πατέρα του στο Καρπενήσι για να λειτουργήσει ως Μουσείο Δημοκρατίας και Εθνικής Ενότητας.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το οίκημα που βρίσκεται στο χωριό Βελώτα (εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Παύλος Μπακογιάννης) θα γίνει δωρεά στον Δήμο Καρπενισίου. Μαζί με αυτό θα δωθεί και το πολύτιμο αρχείο και η πλούσια βιβλιοθήκη του Π. Μπακογιάννη. Τούτο ήταν κοινή επιθυμία τόσο του ιδίου του Παύλου Μπακογιάννη, όσο και της οικογένειάς του.

Σε επιστολή του στο δήμαρχο Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη, πριν από λίγες ημέρες ο Κώστας Μπακογιάννης ενημέρωσε για την πρόθεση της οικογένειάς του να δωρίσει το σπίτι και τόνισε: «Όραμά του ήταν η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της εθνικής ενότητας. Ιδανικά που σήμερα είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε… Θα αποτελούσε για εμάς μεγάλη τιμή, εάν βλέπαμε το σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας μου να είναι ανοιχτό σε όλους εκείνους που επιθυμούν να το επισκεφθούν».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου