ΕΛΛΑΔΑ

Επ’ αόριστον αποκλεισμός για φορτηγά και νταλίκες στο τελωνείο της Εξοχής

επ-αόριστον-αποκλεισμός-για-φορτηγά-91124

Σταθεροί στο πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει για τη διευκόλυνση των οδηγών ΙΧ και λεωφορείων, παραμένουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στο μπλόκο που έχουν στήσει στο τελωνείο της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Αυτό τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Θόδωρος Ιφόγλου.
Επί ελληνικού εδάφους στο τελωνείο της Εξοχής ισχύει ο επ΄αόριστον αποκλεισμός για τα φορτηγά και τις νταλίκες, ενώ η διέλευση για ΙΧ οχήματα και λεωφορεία ανοίγει από τις 15:00 έως τις 17:00 και από τις 22:30 έως και τις 10:00 την επομένη.

Αργά τη νύχτα, ωστόσο, παρουσιάστηκε εμπλοκή, καθώς ενώ επί ελληνικού εδάφους η διέλευση άνοιξε στις 22:30, έως τις 00:30 δεν είχε ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία, λόγω του αντιμπλόκου των Βούλγαρων αυτοκινητιστών, από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι από χθες το μεσημέρι το τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα είναι ανοιχτό, ως «ένδειξη καλής θέλησης» των αγροτών, ενόψει της σημερινής συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου. «Είμαστε εδώ και αν μας ενημερώσουν να προχωρήσουμε σε αποκλεισμό θα το πράξουμε άμεσα» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Στέργιος Λίτος και πρόσθεσε: «Φτάνουν στο τελωνείο και συνάδελφοί μας από τον νομό Χαλκιδικής, για ενίσχυση της δύναμής μας».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου