ΕΛΛΑΔΑ

Νέα προθεσμία για τον πατέρα Αντώνιο

νέα-προθεσμία-για-τον-πατέρα-αντώνιο-910138

Η προθεσμία, δεύτερη κατά σειρά, δόθηκε προκειμένου οι δικηγόροι του να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της ογκωδέστατης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Νέα προθεσμία ζήτησε και έλαβε από την εισαγγελέα ο πατέρας Αντώνιος της Κιβωτού του Κόσμου, ο οποίος είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η υπόθεση όπως είναι γνωστό αφορά σε καταγγελίες για σωματική και σεξουαλική κακοποίηση με τον ίδιο να αρνείται οποιοσδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Δεκαήμερη προθεσμία

Ο ιερέας δια των συνηγόρων του ζήτησε και έλαβε δεύτερη προθεσμία για άλλες δέκα ημέρες, προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του για αδικήματα που αφορούν καταγγελίες για σεξουαλική βία κατά ανηλίκων.

Η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση που έχει αποσταλεί στον ιερωμένο, αφορά το κακούργημα της ασέλγειας σε βαθμό κακουργήματος με την δικογραφία να περιλαμβάνει δύο περιπτώσεις φιλοξενούμενων αγοριών, ενώ παράλληλα του ζητούνται εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή.

Το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια για το οποίο καλείται να δώσει εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος, αφορά τις καταγγελίες ενός 19χρονου, σήμερα, πρώην φιλοξενούμενου σε σπίτι της Κιβωτού σε πόλη της επαρχίας και ενός αγοριού 15 ετών.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου