ΕΛΛΑΔΑ

Το τελευταίο «αντίο» στον υποσμηναγό Τουρούτσικα – Live από την κηδεία του

το-τελευταίο-αντίο-στον-υποσμηναγό-909648

Η τελευταία πράξη του δράματος γράφεται για τους δύο πιλότους που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, υπό εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες εκπαίδευσης.

Ο υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας και ο σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του F-4 Phantom στην Ανδραβίδα, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειες τους, την Πολεμική Αεροπορία, αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Δείτε live την εξόδιο ακολουθία

Μιλώντας στο MEGA ο Κώστας Τουρούτσικας, πατέρας του 29χρονου, περιέγραφε τον 29χρονο υποσμηναγό ως ένα άνθρωπο που «είχε εκμηδενίσει το «εγώ» του», ενώ δήλωσε πως η οικογένεια δεν θα μπορέσει ποτέ να συνέλθει από τον άδικο χαμό του.

«Χθες το βράδυ σκεφτόμουν πως είχε κατορθώσει ένα πράγμα πολύ σημαντικό. Ο Μάριος εκτός από καλός πιλότος είχε κατορθώσει να εκμηδενίσει το «εγώ» του. Δεν υπήρχε «εγώ» σε αυτό το παιδί, δεν τον είχα ακούσει ποτέ να πει «πατέρα, θα πάρω εκείνο». Μιλούσε μόνο με τος «εσείς». Με φίλους και γνωστούς αν μιλήσετε, θα σας πουν πως δεν υπήρχε «εγώ» σε αυτό το παιδί».

«Μία ημέρα πριν πεθάνει είχαν έρθει οι φίλοι του. Είχαν βγει μία παρέα έξω το Σάββατο το βράδυ και είχαν μαζί τους ένα παιδί σχεδόν με ειδικές ανάγκες, το οποίο εγώ δεν το ήξερα. Το παιδί μου είπε ότι «με αγαπούσε πολύ ο Μάριος, με έπαιρνε πάντα μαζί του». Έβαζε τον εαυτό του κάτω απ’ όλους κι αυτό είναι που με σκοτώνει… Μία καλή ψυχή να χαθεί στα 30 του χρόνια…. Δεν θα μπορέσουμε να συνέλθουμε ποτέ».

Ο κ. Τουρούτσικας δήλωσε πως ανησυχούσε πολύ όταν ο γιος του έκανε νυχτερινές πτήσεις. «Δεν άντεχα να χτυπήσει το τηλέφωνο μετά τις 10 το βράδυ», είπε και συμπλήρωσε πως ο Μάριος δεν είχε τη φιλοδοξία να πετάξει με Rafale.

Πηγή: in.gr/ protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου