ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Γιατρός κατηγορείται ότι εξαπάτησε καρκινοπαθή & του απέσπασε 15.300€

θεσσαλονίκη-γιατρός-κατηγορείται-ότ-907132

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε η οικογένεια ενός καρκινοπαθούς από την Κοζάνη, σε βάρος γιατρού του Θεαγενείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ3, όπως ισχυρίζεται η οικογένεια, ο γιατρός τους απέσπασε 15.300 ευρώ υποσχόμενος σε ασθενή να τον θεραπεύσει. Ο ασθενής τελικά κατέληξε.

Η σύζυγος ενός εκπαιδευτικού από την Κοζάνη, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο σε ηλικία 57 ετών, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο έπεσε θύμα του γιατρού. Η γυναίκα έχει υποβάλλει μήνυση και αγωγή, με τις αστικές αξιώσεις να εγείρονται εναντίον του νοσοκομείου και όχι προσωπικά του γιατρού. Όπως λέει ο δικηγόρος της οικογένειας. ο ογκολόγος φέρεται να έχει εξαπατήσει διψήφιο αριθμό ασθενών.

Ο γιατρός τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την διοίκηση του νοσοκομείου και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση που θα αποκαλύψει το μέγεθος της απάτης.

Ένα υποτιθέμενο φάρμακο που υπόσχεται ίαση σε δύσκολους καρκινικούς όγκους, ήταν το δέλεαρ. Το νοσοκομείο θα το παραλάβει σε 2 -3 μήνες, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ισχυριζόταν ο γιατρός. Ο γιατρός λέει στον ασθενή πως μπορεί να το φέρει άμεσα από το εξωτερικό και του ζητάει χρήματα, τα οποία δήθεν θα επιστρέψει αργότερα. Για να διαλύσει τις όποιες υποψίες, δίνει και απόδειξη, με τη σφραγίδα, μάλιστα, του νοσοκομείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου