ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο «Μάξιμος Σαράφης», προστατευόμενος μάρτυρας Novartis

συνελήφθη-ο-μάξιμος-σαράφης-προστα-906653

«Λαβράκι» φαίνεται να έχει βγάλει η μεγάλη επιχείρηση του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων που είναι σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Τρίτης (24/1).

Η μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως στόχο την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες με το πρόσχημα της ευνοϊκής δανειοδότησης εγχώριων επιχειρήσεων.

Έχουν συλληφθεί τρία άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο «Μάξιμος Σαράφης», προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis. Εμφανίζονταν ως στελέχη χρηματοοικονομικής εταιρείας παροχής δανείων με έδρα το εξωτερικό. Αναλάμβαναν τη διεκπεραίωση και μεσολάβηση στην παροχή δανείων επιχειρήσεων. Έπαιρναν τα έξοδα για την κατάθεση φακέλου και οι «πελάτες» δεν έπαιρναν ποτέ δάνειο.

Επί της ουσίας, τους έταζαν ότι θα μπορούσαν να επιταχύνουν διαδικασίες για να πάρουν πιο γρήγορα δάνειο. Έπαιρναν από 5.000 έως 50.000 ευρώ, ανάλογα με το ύψος του δανείου που ήθελαν οι επιχειρηματίες.

Προς το παρόν και σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, τουλάχιστον οκτώ επιχειρηματίες έχουν πέσει θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ το συνολικό ποσό που έχει αποσπάσει η σπείρα είναι περίπου 600.000 ευρώ.

Μετά το πέρας της επιχείρησης που διενεργεί το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιώντας εφόδους σε διάφορα σπίτια στο λεκανοπέδιο, θα ακολουθήσει ενημέρωση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου