ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου στο Μαξίμου για την εκκλησιαστική περιουσία

συνάντηση-μητσοτάκη-ιερώνυμου-στο-μα-906314

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο δέχθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν σχεδόν αμιγώς θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, «η οποία έχει δρομολογηθεί χάρη στην καλή συνεργασία Πολιτείας κι Εκκλησίας», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την προώθηση της επένδυσης στο Σχιστό που ανακοινώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 από τον Αρχιεπίσκοπο παρουσία του πρωθυπουργού.

Η επένδυση «The Green Σχιστό» που προωθεί η Εκκλησία σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, αφορά στην ολιστική αξιοποίηση έκτασης περίπου 3.000 στρεμμάτων. Το ακίνητο βρίσκεται σε σημαντική θέση, καθώς νοτιοανατολικά συνορεύει με τον Πειραιά και βόρεια με την περιοχή του Σκαραμαγκά.

Όπως προέβλεπε το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας και του ΤΑΙΠΕΔ, το έργο θα χρησιμοποιηθεί από ιδίους πόρους της Εκκλησίας της Ελλάδος και η διάρκεια υλοποίησής του, μέχρι και την ολοκλήρωσή του και την έναρξη της λειτουργίας του, είναι περίπου τέσσερα χρόνια.

mitsotakis_ierwnimos1

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου