ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία για τον «ψευτογιατρό» – «Ψάρευε» πελάτες και σε εκκλησία

νέα-στοιχεία-για-τον-ψευτογιατρό-906293

Ακόμη και σε εκκλησίες «ψάρευε» τα ανυποψίαστα θύματά του, ο 66χρονος «ψευτογιατρός» που έταζε ίαση σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες νευρολογικές παθήσεις.

Πριν από τρία χρόνια, ο 66χρονος φυσικοθεραπευτής είχε κάνει την εμφάνισή του στην εκκλησία του Αγίου Ιούδα Θαδδαίου, στην Λαυρεωτική, υποστηρίζοντας ότι και ο ίδιος είχε γίνει καλά με τη βοήθεια του Αγίου.

Σύμφωνα με την εκπομπή TLive, ο φυσικοθεραπευτής έλεγε στους πιστούς ότι είναι γιατρός, ικανός να θεραπεύσει ασθενείς που υπέφεραν από τέτοιους είδους παθήσεις, και ότι συνεργάζεται με εξειδικευμένους γιατρούς στη Γερμανία.

Όπως μεταδόθηκε, θύμα του συγκεκριμένου ανθρώπου παραλίγο να πέσει ένας παραολυμπιονίκης, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Του πρότεινε «θεραπεία» με μία ένεση κάθε έξι μήνες, ωστόσο, οι γονείς του αθλητή δεν ήταν σε θέση να καλύψουν τις οικονομικές απαιτήσεις του ψευτογιατρού, ο οποίος ζήτησε αρχικά το ποσό των 5.000 ευρώ. Έτσι, η «θεραπεία» δεν ξεκίνησε ποτέ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν, υπάρχουν πρόσωπα που γνωρίζουν πολλά για την υπόθεση, αλλά δεν θέλησαν να μιλήσουν στην κάμερα, γιατί, όπως λένε, φοβούνται, καθώς υπήρχαν άνθρωποι που ζήτησαν τα λεφτά τους πίσω και δέχτηκαν απειλητικά τηλεφωνήματα.

Η καταγγελία μητέρας θύματος για τον «ψευτογιατρό»

Στην ίδια εκπομπή μίλησε η μητέρα θύματος του ψευτογιατρού, που καταγγέλλει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έπεισε την κόρη της που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας να διακόψει την συμβατική θεραπεία που λάμβανε, έως τότε.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της, ο 66χρονος εμφανίστηκε ως δήθεν γιατρός νευρολόγος και συμβούλεψε την κόρη της να πάει στη Γερμανία για κάποιες ειδικές εξετάσεις. Ωστόσο, τρεις μήνες μετά την «θεραπεία» που της έκανε, η κατάσταση της υγείας της κόρης της επιδεινώθηκε. Τότε, η ίδια άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τον 66χρονο.

«Κράτησα μπουκαλάκια που τα παρέδωσα στο οργανωμένο έγκλημα στη Θεσσαλονίκη και τα έστειλαν για εξέταση», λέει η γυναίκα. Όπως καταγγέλλει, μέσα σε 1,5 χρόνο ο 66χρονος τους απέσπασε 135.000 ευρώ, ενώ η κόρη της «εκεί που περπατούσε με βοήθεια, τώρα είναι σε παραπληγία».

Η μητέρα έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη από το 2016.

enikos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου