ΕΛΛΑΔΑ

Μαχαίρωσαν μετανάστη στον Κόκκινο Μύλο – Τρίτη φασιστική επίθεση σε μία εβδομάδα

μαχαίρωσαν-μετανάστη-στον-κόκκινο-μύ-902037

Αυτή είναι η τρίτη ρατσιστική επίθεση μέσα σε μία εβδομάδα, όπως σημειώνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Φασιστική ομάδα μαχαίρωσε μετανάστη από το Πακιστάν στον Κόκκικο Μύλο, από τη μεριά του Μενιδίου, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), ενώ σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες που έχει δώσει στη δημοσιότητα.

Η ΚΕΕΡΦΑ σημειώνει ότι αυτή ειναι η τρίτη ρατσιστική επίθεση σε μια εβδομάδα αφού προηγήθηκαν αυτές στην οδό Πειραιώς και στα Πατήσια.

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ

Οι φασίστες κλιμακώνουν με τον πιο ανοικτό τρόπο τις δολοφονικές ρατσιστικές επιθέσεις κατά των Πακιστανών μεταναστών.

Τάγμα εφόδου που περιπολούσε την Κυριακή 8/5, γύρω στις 13:00, στο Κόκκινο Μύλο, από την πλευρά του Μενιδίου, επιτέθηκε κατά του 25χρονου Ζ.Σ., ο οποίος είχε φύγει από το σπίτι του για να πάει να πάρει ένα καφέ.

Τον πλησίασαν με το αυτοκίνητο και του φώναζαν: «Κωλοπακιστανοί, μουσουλμάνοι να φύγετε, θα σας γαμήσουμε».

Όταν απάντησε «γιατί μου μιλάτε έτσι;» κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, τον περικύκλωσαν και άρχισαν να τον χτυπάνε ενώ ένας τον μαχαίρωσε στο πίσω μέρος του θώρακα, ανοίγοντας του το δέρμα.

Φώναζε δυνατά «Βοήθεια» και οι φασίστες έφυγαν.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά αλλά οργανωμένο σχέδιο δράσης των ορφανών της Χρυσής Αυγής, των πυρήνων που απέφυγαν τη σύλληψη και άρχισαν να δραστηριοποιούνται με επιθέσεις εναντίον των μουσουλμάνων.

Πρόκειται για την τρίτη στη σειρά επίθεση με κοινό χαρακτηριστικό την ισλαμοφοβία, το ρατσιστικό μίσος κατά των μουσουλμάνων και ιδιαίτερα των Πακιστανών. Οι δύο προηγούμενες ήταν η μία τη Δευτέρα 2 Μάη με οδηγό ταξί να πυροβολεί μετανάστη στα Πατήσια και η άλλη με τάγμα εφόδου να επιτίθεται στα Πετράλωνα την Παρασκευή 5 Μάη».

ΚΕΕΡΦΑ: Ποιοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται: «Η ΚΕΕΡΦΑ αλλά και κόμματα της αριστεράς, όπως το ΚΚΕ, έχουν καταγγείλει την PROPATRIA που συνεργάζεται με τη συμμορία του φυλακισμένου Κασιδιάρη για ανάλογες επιθέσεις κατά μελών της ΚΕΕΡΦΑ, της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ στο Ν. Ηράκλειο και το Μενίδι. Η εισαγγελική έρευνα για την σύνδεση των περιστατικών και την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, που έχει ξεκινήσει μετά τις επιθέσεις σε Θεσσαλονίκη, Ν. Ηράκλειο και Κοκκινιά είναι σε εξέλιξη. Χρειάζεται όμως να ολοκληρωθεί πριν θρηνήσουμε νεκρούς από τις νέες επιθέσεις των φασιστών.

Τα θύματα μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ και την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα» έχουν καταγγείλει στο Τμήμα Ρατσιστικής βίας τα περιστατικά, απαιτώντας σαν χυθεί άπλετο φως και να συλληφθούν οι φασίστες δολοφόνοι.

Η ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι τεράστια διότι με τη ρατσιστική εκστρατεία κατά των μεταναστών, τις επαναπροωθήσεις, τις επιχειρήσεις σκούπα και τις ρατσιστικές εκκενώσεις των καμπ δυναμώνουν την ακροδεξιά και τους φασίστες.

Έχουν επιτρέψει στους φυλακισμένους χρυσαυγίτες να συνεχίζουν την ισλαμοφοβική προπαγάνδα ακόμη και με εκπομπές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να οργανώνουν τις επιθέσεις, βάζοντας σε κίνηση τους οπαδούς τους ενόψει της δίκης σε β΄ βαθμό της Χρυσής Αυγής στις 15 Ιούνη. Η κυβέρνηση αφήνει εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους με τη Χρυσή Αυγή να έχουν ακόμη τις θέσεις τους και να προχωράνε σε κηρύγματα μίσους χωρίς την παραμικρή παρέμβαση.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους και τα κόμματα της αριστεράς να βάλουμε φραγμό στην εκστρατεία ρατσιστικών επιθέσεων και να οργανώσουμε ένα μαζικό συλλαλητήριο με απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Ιούνη, την πρώτη μέρα έναρξης της δίκης της ΧΑ σε β΄ βαθμό.

Απαιτούμε να σταματήσει η Αστυνομία να συγκαλύπτει τη δράση της φασιστικής συμμορίας του Μενιδίου, γνωστή για τις επιθέσεις της στη περιοχή.

Να εντοπιστούν οι δράστες των τριών φασιστικών επιθέσεων και να συλληφθούν αμέσως».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου