ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι υπήρχε βιασμός»: Τι κατέθεσαν στη δίκη οι δύο συναθλήτριες

δεν-μπορώ-να-θεωρήσω-ότι-υπήρχε-βιασμ-899969

Δύο συναθλήτριες της νεαρής, η οποία έχει καταγγείλει τον προπονητή της ιστιοπλοΐας για βιασμό, βρέθηκαν σήμερα στο βήμα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας και εξεταζόμενες απέκλεισαν το ενδεχόμενο η κοπέλα να υπήρξε θύμα βιασμού.

Οικειότητα

Η οικειότητα που υπήρχε μεταξύ του κατηγορουμένου και της ανήλικης τότε αθλήτριας, η οποία δεν σταμάτησε ούτε μετά το ταξίδι στο Γαλαξίδι, όπου φέρεται ότι έγινε ο βιασμός, και οι στενές τους σχέσεις έχουν οδηγήσει τις δύο μάρτυρες στο συμπέρασμα ότι η καταγγελία σε βάρος του κατηγορούμενου προπονητή, ο οποίος δικάζεται, ήταν ψευδής.

«Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι υπήρχε βιασμός, η Αμαλία συνέχιζε να πηγαίνει στο χώρο και να είναι κοντά του και όταν αλλάξαμε κατηγορία (στο άθλημα). Συνέχισε με την ίδια οικειότητα και με το νέο προπονητή… Ο κατηγορούμενος πήγαινε συνεχώς στο μαγαζί της οικογένειας της Αμαλίας κι ήταν εκείνος που τη μετέφερε στις προπονήσεις.. Εγώ έβλεπα ερωτευμένη την Αμαλία με τον προπονητή.. Αν βίωνε τις φρικαλεότητες που μας περιγράφει, θα μας είχε πει κάτι.. Δεν γίνεται να κρύψεις σε αυτές τις ηλικίες τόσο έντονα συναισθήματα, όπως ο φόβος και η βία….», τόνισε στην κατάθεσή της η μία από τις δύο συναθλήτριες της Αμαλίας η οποία πρόσθεσε:

«Ήθελα να καταθέσω γιατί δεν μου άρεσε όλο αυτό που είχε γίνει. Δεν μου άρεσε όλο το σκηνικό, ξέφυγε από τα όρια η καταγγελία, όταν ακούστηκαν βιασμοί… Η δική μου κρίση λέει ότι δεν υπήρχαν όλα αυτά. Την βλέπαμε χαρούμενη…».

Εισαγγελέας: Στο Γαλαξίδι το 2010 ήσασταν και εσείς στο δωμάτιο; Αν έμπαινε κάποιος μέσα θα τον καταλαβαίνατε;

Μάρτυρας: Ναι, είναι σίγουρο, δεν θα μπορούσε, όπως λέει η καταγγέλλουσα, να την αρπάξει και την κατεβάσει κάτω και να μην ακούσουμε κάτι.

Το δικαστήριο κάλεσε και πάλι στο βήμα του μάρτυρα τη μητέρα

Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις, η μητέρα της Αμαλίας ενέκρινε κι ενθάρρυνε τις στενές σχέσεις της με τον κατηγορούμενο πρώην προπονητή της. «Πηγαίναμε σε αγώνες και η Αμαλία ήταν συνέχεια στο αμάξι του προπονητή. Όλοι πηγαίναμε με βανάκι και η Αμαλία με τον κατηγορούμενο. Και εγώ ρώτησα γιατί «πάει με τον προπονητή;». Και η μητέρα της είπε «μη σας νοιάζει η Αμαλία θα πάει με τον κατηγορούμενο». Μετά από ένα διάστημα που ήρθε νέος προπονητής βλέπαμε την οικειότητα της μητέρας και με το νέο προπονητή. Κάποιος ρώτησε την μητέρα γιατί του είχε φέρει φαγητό και θυμάμαι ότι μας είπε: «Μη σας νοιάζει, εγώ ήθελα να του φέρω φαγητό …».

Το δικαστήριο κάλεσε και πάλι στο βήμα του μάρτυρα τη μητέρα της Αμαλίας, ύστερα από όσα ακούστηκαν από τους μάρτυρες κι εκείνη είπε: « Είμαι καθαρή με τη συνείδησή μου για το πώς χειρίστηκα το θέμα, όταν η Αμαλία μου το αποκάλυψε. Κατηγορώ όμως τον εαυτό μου που δεν μπόρεσα να το αντιληφθώ… Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να τιμωρηθεί έκανε χυδαιότητες και ανωμαλίες σε ένα παιδί 12 ετών. Εκμεταλλεύτηκε την Αμαλία. Εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που του δείξαμε».

Δυσφήμηση

Εισαγγελέας: Πιστεύετε ότι οι μάρτυρες ήλθαν εδώ με σκοπό να σας δυσφημήσουν;

Μάρτυρας: Απολύτως

Εισαγγελέας: Περίμεναν τη κατάλληλη στιγμή για να το κάνουν αυτό;

Μάρτυρας: Δεν σταμάτησαν ποτέ να ασχολούνται με την Αμαλία, ξέρανε τα πάντα για εκείνη

Εισαγγελέας: Τόσο χαμηλά πέσανε όλο αυτοί οι άνθρωποι, να υποστηρίζουν το βιαστή; Το κάνανε όλο αυτό κατόπιν συμπαιγνίας.

Μάρτυρας: Μάλιστα

Φθόνος και ζήλια

Εισαγγελέας: Τι όφελος έχουν;

Εισαγγελέας: Είναι φθόνος και ζήλια.. Είναι παράλογο, εξωφρενικό και χυδαίο να λένε ότι εγώ την είχα λογοδόσει, Και ακόμη πιο χυδαίο είναι, ενώ η Αμαλία βρήκε τη δύναμη να το καταγγείλει, τώρα την λοιδορούν.

Την ώρα που οι δικαστές ρωτούσαν τη μητέρα της, η Αμαλία ξέσπασε σε λυγμούς και βγήκε από την αίθουσα. Σε κλάματα ξέσπασε και ο πατέρας της κοπέλας, ο οποίος όταν κλήθηκε και αυτός σε νέα κατάθεση καταφέρθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου αλλά και των μαρτύρων. «Είναι πονηρός και μεθοδικός και έδειχνε και άλλα πράγματα για να μας παραπλανήσει» είπε και χαρακτήρισε ευθυνόφοβους εκείνους που δεν στάθηκαν στο πλευρό τους.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Ιουνίου.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου