ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: «Τον έφτασα 16 ετών για να τον χάσω; Γιατί;» – Ξεσπά ο πατέρας του Λευτέρη που πέθανε έπειτα από υψηλό πυρετό

ρόδος-τον-έφτασα-16-ετών-για-να-τον-χάσω-899967

Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου του 16χρονου Λευτέρη Αγρέλλη στη Ρόδο, διέταξε το υπουργείο Υγείας.

Μετά την καταγγελία του πατέρα, ότι οι γιατροί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ρόδου, δεν έδειξαν τη δέουσα προσοχή στο παιδί του, δεν αποκλείεται να υπάρξει και εισαγγελική παρέμβαση. Τα “γιατί” της οικογένειάς του είναι πολλά και ζητούν απαντήσεις.

«Με υψηλό πυρετό και με ιστορικό καρδιάς δεν κράτησαν το παιδί για νοσηλεία. Μας έστειλαν σπίτι με αντιπυρετικά» δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο πατέρας του 16χρονου, Γιώργος Αγρέλλης, ζητώντας να μάθει γιατί πέθανε το παιδί του.

Σημειώνεται, ότι το παιδί είχε υποβληθεί σε μικρή ηλικία σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

«Με τέτοιο ιατρικό ιστορικό και χωρίς να του κάνουν αιματολογικές εξετάσεις μας έδιωξαν» είπε, τονίζοντας ότι δύο ημέρες μετά, με τον πυρετό να επιμένει, αναγκάστηκαν να μεταφέρουν το παιδί ξανά στο Νοσοκομείο.

«Το έφτασα 16 χρονών για να το χάσω. Γιατί;» αναρωτήθηκε ο πατέρας.

Εν τω μεταξύ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Νοσοκομείο για την περίπτωση του 16χρονου αναφέρονται τα εξής:

«Ο Αγρέλλης Ελευθέριος διακομίστηκε την 21/5/2022 στο ΤΕΠ και εισήχθη στην παιδιατρική κλινική με υψηλό πυρετό και διάγνωση σηψαιμία πνεύμονα και ενδοκαρδίτιδα. Έλαβε φαρμακευτική αγωγή και σταδιακά παρουσίασε βελτίωση της κλινικής του εικόνας.

Στις 23 Μαΐου 2022 αιφνιδίως η κλινική του εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, λόγω μεγάλης συλλογής υγρών στους πνεύμονες και κρίθηκε απαραίτητη η άμεση διακομιδή του στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, η οποία πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΑΒ».

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου