ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μπήκε στη Ροτόντα και προκάλεσε φθορές – Το άγριο επεισόδιο και η σύλληψη

θεσσαλονίκη-μπήκε-στη-ροτόντα-και-προ-89862

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στο μνημείο της Ροτόντας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το πρωί του Σαββάτου. Ένας 28χρονος άνδρας εισέβαλε μαινόμενος στον χώρο και άρχισε να προκαλεί φθορές, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιος λόγος, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, το περιστατικό συνέβη περίπου στις 11 το πρωί, με την υπάλληλο του χώρου να καλεί την αστυνομία. Οι αστυνομικοί έσπευσαν άμεσα στο σημείο και συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος οδηγήθηκε στο ΑΤ Λευκού Πύργου και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πληροφορίες του thestival.gr αναφέρουν ότι ο άνδρας προσποιήθηκε τον επισκέπτη. Η υπάλληλος που βρισκόταν στον χώρο έκδοσης εισιτηρίων του ζήτησε πιστοποιητικό εμβολιασμού, εκείνος όμως απάντησε πως δεν το είχε μαζί του. Χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, πέταξε στο έδαφος το σακίδιό του και άρχισε να τρέχει προς το εσωτερικό της Ροτόντας.

Η υπάλληλος τον ακολούθησε. Ο νεαρός είχε ήδη φτάσει στην Αγία Τράπεζα (το μνημείο λειτουργεί και ως ορθόδοξος ναός) και είχε αφαιρέσει τα καλύμματά της. Αμέσως μετά κινήθηκε προς τον Σταυρό. Τον χτύπησε με δύναμη και τον έσπασε. Η υπάλληλος τον πλησίασε και προσπάθησε να τον ηρεμήσει.

Ο δράστης φαινόταν να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ σε μία προσπάθεια να απολογηθεί είπε πως πρόσφατα τον είχε χωρίσει ο σύντροφός του. Λίγο αργότερα ισχυρίστηκε ότι τον έχει επηρεάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Όσο προκαλούσε φθορές, φέρεται να φώναζε ότι αναζητούσε το φως.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση διακεκριμένων φθορών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου