ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Στη Μεσσηνία συνελήφθη ο Κορκονέας – Οδηγείται ξανά στη φυλακή

αλέξανδρος-γρηγορόπουλος-στη-μεσσην-89821

Στις 11.10 χθες το πρωί συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, στην περιοχή της Στούπας της Δυτικής Μάνης, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ύστερα από την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου να κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης χορήγησης του ελαφρυντικού του σύννομου βίου που του είχε αναγνωρίσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, τον Ιούλιο του 2019, και τον είχε οδηγήσει εκτός φυλακής.

Την αίτηση αναίρεσης είχε καταθέσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, δεν πρόβαλλε καμία αντίσταση τη στιγμή της σύλληψης του, ενώ φάνηκε να μη γνωρίζει ότι είχε ήδη εκδοθεί η απόφαση. Να σημειωθεί, ότι μετά την αποφυλάκιση του, το 2019 διέμενε στην περιοχή της Στούπας στη Μεσσηνία.

Αυτή τη στιγμή κρατείται στα κρατητήρια της Αστυνομική Διεύθυνσης Μεσσηνίας και αναμένεται να γίνει η μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη του:

Συνελήφθη, χθες (18.3.2022) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 51χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Λαμίας, προκειμένου να συνεχισθεί η εκτέλεση πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκισης 15 μηνών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου