ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Νέα στοιχεία από την έκθεση DNA – Ποιους κατηγορούμενους «καίει»

δολοφονία-άλκη-νέα-στοιχεία-από-την-έκ-897424

Η δολοφονία του Άλκη Καμπανού που έγινε την 1η Φεβρουαρίου του 2022 έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. Λίγο πριν την πρόταση του εισαγγελέα τα νέα δεδομένα από την έκθεση DNA δίνουν μια συνολική και πιο καθαρή εικόνα για τη θέση των κατηγορουμένων το μοιραίο βράδυ.

Η έκθεση αυτή ενισχύει έτσι τις ποινικές ευθύνες κάποιων εκ των κατηγορουμένων, καθώς τους τοποθετεί στο σημείο ακριβώς όπου έγινε η δολοφονία με τη σύγκριση των βιολογικών υλικών.

Τι αποκαλύπτει η έκθεση DNA

Η εξέλιξη αυτή, που φέρνει στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, αποδεικνύει ότι το βιολογικό υλικό του άτυχου 19χρονου βρέθηκε εκτός από το δρεπάνι, δηλαδή το φονικό όπλο της επίθεσης εντοπίστηκε και στο πεζοδρόμιο, όπου ήταν πεσμένος ο Άλκης και σε ένα σκούφο, σε γάντια αλλά και μέσα στα αυτοκίνητα όπου επέβαιναν οι κατηγορούμενοι.

Οι κατηγορούμενοι με αυτόν τον τρόπο τοποθετούνται σε συγκεκριμένες θέσεις μέσα στα αυτοκίνητα, σύμφωνα πάντα με το βιολογικό υλικό που βρέθηκε. Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ του Κώστα Καντούρη στο αυτοκίνητο μάρκας Citroen τοποθετείται ένας 20χρονος, στο Renault ένας 23χρονος και στο Polo ένας 22χρονος.

Στη δικογραφία που παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές από την ανακρίτρια δεν προστίθενται άλλοι εκτός των 12 κατηγορουμένων, που έχουν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και με αυτές τις ενέργειες έκλεισε η ανακριτική διαδικασία και αναμένεται πλέον η πρόταση του εισαγγελέα στο δικαστικό συμβούλιο.

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου