LIFE STYLE

Γιώργος Τράγκας: Σε ποια περίπτωση η Δικαιοσύνη δεν θα μπορεί να επέμβει στην περιουσία του

γιώργος-τράγκας-σε-ποια-περίπτωση-η-δι-897398

Η αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα έχει μπει στο μικροσκόπιο της οικονομικής εισαγγελίας, καθώς ο εκδότης είχε στην κατοχή του ακίνητα εκατομμυρίων σε Ελλάδα, ΗΠΑ και Ευρώπη. Η Δικαιοσύνη ερευνά για πιθανή διάπραξη ποινικών εγκλημάτων, όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που οδήγησε στην απόκτηση της μεγάλης περιουσίας.

Η έρευνα των Αρχών ξεκίνησε τρεις μήνες πριν τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα, μετά από ανώνυμη καταγγελία και κατέληξε στο πόρισμα που στάλθηκε στον οικονομικό εισαγγελέα και άλλες αρμόδιες αρχές.

Ο Γιώργος Τράγκας είχε στην κατοχή του 17 ακίνητα, όπως και τραπεζικούς λογαριασμούς σε ΗΠΑ και Μονακό. Στο Πριγκιπάτο ειδικά, φέρεται να έχει καταθέσεις σε δύο τουλάχιστον τράπεζες αλλά και άγνωστα περιουσιακά στοιχεία σε θυρίδες.

Το «παραθυράκι»

Σύμφωνα με το diakastiko.gr, στο επίκεντρο των ερευνών μεταξύ άλλων βρίσκεται και η διαπίστωση του εάν ο Γιώργος Τράγκας είναι φορολογικός κάτοικος του Μονακό.

Στην περίπτωση που αυτό ισχύει, οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν κανένα δικαίωμα πάνω στην περιουσία του δημοσιογράφου, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Στη χώρα μας το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να κινηθεί η αρμόδια εισαγγελική αρχή για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες, καθώς ο δημοσιογράφος ήταν υπόχρεος να καταθέτει στην Ελλάδα δηλώσεις πόθεν έσχες.

Δεσμεύτηκε η περιουσία της γυναίκας του

Εκτός από την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, δεσμεύτηκε και η περιουσία της γυναίκας του, Μαρίας Καρρά. Μάλιστα, ξεκινάει έρευνα πόθεν έσχες καθώς η ίδια δηλώνει δημοσιογράφος.

Αναλυτικότερα, η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος προχώρησε στη δέσμευση του συνόλου της προσωπικής περιουσίας της συζύγου του δημοσιογράφου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η δέσμευση δεν αφορά τα περιουσιακά στοιχεία και τα ακίνητα της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα. Πρόκειται δηλαδή για την ατομική περιουσία της συζύγου του (τραπεζικοί λογαριασμοί, σπίτια κ.ά).

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου