ΕΛΛΑΔΑ

Σίφνος: Εργοδότης ξυλοφόρτωσε οικοδόμο επειδή ζήτησε τα μεροκάματά του

σίφνος-εργοδότης-ξυλοφόρτωσε-οικοδό-897382

Ο Ναβίτ Αρσάτ, 35 ετών, οικοδόμος, κατήγγειλε στην Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) ότι ο Γιώργος Γ., εργολάβος σε πατητή τσιμεντοκονία, τον χτύπησε με γροθιές και κλωτσιές, ενώ τον κράτησε παρά τη θέληση του στη δουλειά απειλώντας τον απροκάλυπτα για τη ζωή του.

Όπως σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ, ο μετανάστης οικοδόμος έζησε τη δικιά του «Μανωλάδα» στη Σίφνο.

Ο Ναβίτ Αρσάτ περιέγραψε τον εφιάλτη που πέρασε στα χέρια του εργοδότη του:

«Πήγα στη δουλειά με τον Γιώργο Γ. στις 17 Μαρτίου στη Σίφνο. Είμαι μάστορας στην πατητή τσιμεντοκονία. Έχω άδεια παραμονής, ζω εδώ στην Ελλάδα 15 χρόνια.

Μου χρωστούσε 1.900 ευρώ και τα είχα ανάγκη. Του ζήταγα επί 3 μέρες να δώσει τα μεροκάματα που μου χρωστούσε.

Το Σάββατο 4 Ιούνη στις 7:30πμ ήρθε να με πάρει από το δωμάτιο μου για να πάμε στη δουλειά. Του είπα δεν έρχομαι στη δουλειά γιατί δεν με πληρώνεις. Με άρπαξε από το λαιμό και άρχισε να μου ρίχνει μπουνιές, με έριξε κάτω και άρχισε να με κλωτσά.

Άρχισε να φωνάζει «Γαμώ το Πακιστάν. Ήρθατε εδώ για να κάνετε ότι θέλετε; Δεν ξέρεις με ποιους έχεις μπλέξει. Θα σου γαμήσω ό, τι έχεις και δεν έχεις. Ή θα πας φυλακή ή θα πας στη δουλειά.

Θα πω στην Αστυνομία ότι έκλεψες 1.000 ευρώ από τον γιό μου. Όταν χτυπάω εγώ, δεν σηκώνεσαι από το κρεβάτι για ένα χρόνο.

Εγώ έχω πλακώσει τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας. Όποιον χτυπάω εγώ, μένει ανάπηρος. Θα βάλω ανθρώπους να σε κυνηγήσουν αν φύγεις. Δεν θα φύγεις από μένα.

Με πήγε στη δουλειά με το ζόρι και χτυπημένο. Φοβήθηκα πολύ.

Πήγα την Τρίτη 7 Ιούνη στην Αστυνομία Σίφνου, έκανα καταγγελία και έφυγα αφήνοντας τη βαλίτσα και τα ρούχα μου στο δωμάτιο διότι η ζωή μου ήταν σε κίνδυνο.

Μου είχε πει μέρες πριν «Εγώ είμαι δάσκαλος μποξ και είχα σχολείο στην Αγία Παρασκευή 8 χρόνια».

Έχω θέλω τα δικαιώματα μου, να δουλεύω σαν άνθρωπος και όχι δούλος, θέλω τα μεροκάματα που μου χρωστάει και τα ένσημα που δεν μου έβαλε».

Ο Ναβίτ Αρσάτ καταγγέλλει την εργοδοτική επίθεση:

«Να τιμωρηθεί ο δράστης»

Η ΚΕΕΡΦΑ στην ίδια ανακοίνωση τονίζει: «Απαιτούμε την τιμωρία του ρατσιστή εργοδότη, να καταβληθούν τα μεροκάματα και τα ένσημα του, να του επιστραφεί η βαλίτσα με τα προσωπικά του αντικείμενα.

Καλούμε το ΕΚΑ, τα συνδικάτα να καταδικάσουν τη ρατσιστική εργοδοτική βία σε βάρος του μετανάστη εργάτη Ναβίτ Αρσάτ. Η μαζική νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς χαρτιά, η ένταξη όλων στα συνδικάτα και η τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας είναι ο δρόμος για να βάλουμε τέλος στην αυθαιρεσία των εργοδοτών και τον ρατσισμό».

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου