ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Έως και 50 ευρώ το άτομο για μία ξαπλώστρα – Απίστευτες τιμές στα beach bar

χαλκιδική-έως-και-50-ευρώ-το-άτομο-για-μί-896916

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι πολίτες που θα επισκεφτούν δημοφιλή beach bar της Χαλκιδικής για μία απόδραση στη θάλασσα και αυτό το καλοκαίρι.

Σαν να μην έφτανε η άνοδος στις τιμές των καυσίμων, οι εκδρομείς θα πρέπει να υπολογίσουν και τα έξοδα στην παραλία, τα οποία φαίνεται να είναι πολλά για μία μέση οικογένεια ή για παρέες νέων.

Έως και 50 ευρώ για μία ξαπλώστρα μπροστά στη θάλασσα

Ενδεικτικά, στο πρώτο “πόδι” της Χαλκιδικής, το οποίο είναι σε πιο κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη, γνωστά beach bar χρεώνουν έως και 50 ευρώ την ξαπλώστρα, αν βρίσκεται στις δύο μπροστινές σειρές της παραλίας, όπως στην περίπτωση συγκεκριμένης επιχείρησης στο Πευκοχώρι, σύμφωνα με το thestival.gr

Σε παρόμοια κλίμακα κυμαίνονται οι τιμές και στα beach bar στην Επανομή. Σε κάποια μάλισταμάλιστα συστήνεται η κράτηση ξαπλώστρας, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη. Η ξαπλώστρα και εκεί κοστολογείται στα 50 ευρώ, εφόσον βρίσκεται στην πρώτη σειρά της παραλίας. Αν πάλι επιλέξετε ξαπλώστρες λίγο πιο πίσω από την πρώτη σειρά, τότε η τιμή πέφτει σταδιακά, καθώς η δεύτερη σειρά κοστολογείται στα 45 ευρώ, ενώ στις τελευταίες σειρές οι τιμές κυμαίνονται από 30 έως 40 ευρώ.

Πιο προσιτές οι τιμές στο δεύτερο “πόδι” της Χαλκιδικής

Παρότι και στο δεύτερο “πόδι” της Χαλκιδικής παρατηρείται σε γνωστά beach bar η πολιτική ελάχιστης κατανάλωσης ή χρέωση της ξαπλώστρας, οι τιμές φαίνεται να είναι καλύτερες.

Ενδεικτικά, σε beach bar”, σε ένα ειδυλλιακό μέρος στη Βουρβουρού, ισχύει μόνο ελάχιστη κατανάλωση 5 ευρώ ανά άτομο, δηλαδή στην τιμή του καφέ, χωρίς να χρεωθεί ο πελάτης επιπλέον για την ξαπλώστρα.

Σε μπαρ, κοντά στην παραλία Αρμενιστής, οι ξαπλώστρες χρεώνονται ανάλογα τη σειρά, με την πιο φθηνή να κυμαίνεται στα 9 ευρώ, ενώ η ακριβότερη αγγίζει τα 23 ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι πολλά beach bar ανεβάζουν κατακόρυφα τις τιμές τους για μία ξαπλώστρα, υπάρχουν και αντίστοιχα στη Χαλκιδική τα οποία (ευτυχώς) δεν έχουν εφαρμόσει ακόμα την πολιτική χρέωσης της ξαπλώστρας.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου