ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Τον χτυπούσα, όμως όχι του σκοτωμού» – Τι λέει η 90χρονη που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία

θεσσαλονίκη-τον-χτυπούσα-όμως-όχι-το-896266

Η 90χρονη στη Θεσσαλονίκη παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι χτυπούσε τον σύζυγό της

Η ηλικιωμένη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία εναντίον του 91χρονου συζύγου της. Μετά από καταγγελία γειτόνισσάς του ζευγαριού, η αστυνομία συνέλαβε την 90χρονη που κρατήθηκε για ένα ολόκληρο βράδυ στο αστυνομικό τμήμα και οδηγήθηκε σήμερα με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στη Θεσσαλονίκη, με τις κατηγορίες της σωματικής βλάβης και έκθεσης ατόμου σε κίνδυνο.

Ο σύζυγός της υπέβαλε μήνυση για ενδοοικογενειακή βία με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να ρωτά την 90χρονη εάν ευσταθούν τα όσα καταγγέλλονται. Ο μηνυτής ανέφερε ότι η σύζυγος του τον χτυπάει τα τελευταία δέκα χρόνια σε όλο του κορμί με τα χέρια και με πόδια της.

Η 90χρονη απάντησε στον πρόεδρο του δικαστηρίου ότι: «Τον χτυπούσα στο παρελθόν, κι όχι του σκοτωμού. Τώρα δεν τον χτυπάω».

Tι είπε ο δικηγόρος της 90χρονης

Σύμφωνα με τη γειτόνισσα που κατήγγειλε το περιστατικό, το τελευταίο επεισόδιο έγινε το απόγευμα του Αγίου Πνεύματος, ενώ ο 91χρονος ανέφερε ότι δεν σιτίζεται πλέον όπως πρέπει. «Ήρθαμε στα δικαστήρια, ασκήθηκε η ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του 1ου τριμελούς πλημμελειοδικείου με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Μας δόθηκε αναβολή για την Παρασκευή και μέχρι τότε το δικαστήριο έχει άρει την κράτηση της εντολέως μου.

Θα μελετήσουμε τη δικογραφία την οποία θα λάβουμε αύριο. Σε κάθε περίπτωση η όλη εικόνα είναι πολύ μικρότερη από αυτή που αποδίδεται. Αυτή τη στιγμή η εντολέας μου δεν έχει εικόνα πάνω στις κατηγορίες που υπάρχουν. Υπήρξαν κάποια περιστατικά στο παρελθόν», λέει στο newsit.gr o δικηγόρος της 90χρονης, Τριαντάφυλλος Περβίζος και συνεχίζοντας, προσθέτει: «Όσον αφορά για τη σύλληψη, υπήρξε μια πολύ μεγάλη ευαισθησία και από τις αστυνομικές και από τις εισαγγελικές αρχές κι αντίστοιχη αντιμετώπιση σήμερα στα δικαστήρια. Η καταγγελία έγινε από τη γειτόνισσα. Από όσο γνωρίζω η γειτόνισσά βρίσκονταν στο μπαλκόνι τους όταν άκουσε κάποιο περιστατικό και κάλεσε την αστυνομία».

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου