ΕΛΛΑΔΑ

Ιδρύονται 19 νέα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια

ιδρύονται-19-νέα-πρότυπα-επαγγελματικά-895457

Συνολικά θα λειτουργήσουν 25 σε όλη την Ελλάδα

Με 19 νέα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια θα ξεκινήσει το σχολικό έτος 2022-2023. Έτσι 25 συνολικά Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια θα λειτουργούν την επόμενη χρονιά στη χώρα, μαζί με εκείνα που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους από πέρυσι σε Άργος, Επανομή, Πέραμα, Ξάνθη, Ηγουμενίτσα και Τρίκαλα.

Τα νέα σχολεία ιδρύονται σε: Αλεξανδρούπολη, Λαύριο, Κρύα Βρύση Πέλλας, Χαϊδάρι, Γλυφάδα, Ταύρο, Ελευσίνα, Αίγιο, Αμαλιάδα, Πτολεμαΐδα, Κέρκυρα, Βελεστίνο, Κατερίνη, Νεάπολη Κρήτης, Ακρωτήρι Χανίων, Ρόδο, Σύρο, Κιάτο, Άμφισσα.

Οπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, οι τομείς που θα διδάσκονται στα Πρότυπα ΕΠΑΛ είναι ελκυστικοί για τους νέους και τις νέες της χωρας καθώς αφορούν σε επαγγέλματα σύγχρονα, με προοπτικές και μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται τομείς όπως: Δομικών Έργων-Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας, Μηχανολογίας, Πληροφορικής, Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, Γεωπονίας-Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Διοίκησης και Οικονομίας.

Ο θεσμός των γνώρισε ε»αποδοχή ήδη από τον πρώτο κύκλο εγγραφών, η οποία εκδηλώθηκε με αύξηση των αιτήσεων εγγραφής και με αυξημένο ενδιαφέρον αποφοίτων γυμνασίου με υψηλές ή πολύ υψηλές μαθησιακές επιδόσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου