ΕΛΛΑΔΑ

Κατέστρεψαν γκράφιτι με τη μορφή του πατέρα Αντωνίου

κατέστρεψαν-γκράφιτι-με-τη-μορφή-του-π-891810

Μετά από τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την Κιβωτό του Κόσμου, άγνωστοι μουτζούρωσαν με σπρέι το γκράφιτι με τη μορφή του πατέρα Αντωνίου, στο Μεσολόγγι.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του aixmi-news.gr, μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τον πατέρα Αντώνιο για τις κακοποιητικές συμπεριφορές προς τα παιδιά που φιλοξενούνται στον οργανισμό, άγνωστοι μουτζούρωσαν την μορφή του ιερέα που είχε αποτυπωθεί σε τοίχο κτιρίου του Μεσολογγίου από τον Γιώργο Παπαγεωργίου και την ομάδα του.

Ο καλλιτέχνης ήθελε να αποτυπώσει την έννοια «Ελπίδα» και επέλεξε το πρόσωπο του πατέρα Αντωνίου, το οποίο φιλοτέχνησε λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2020. Λίγες ημέρες αργότερα κάποιοι έκαναν παρέμβαση γράφοντας πάνω στο έργο συνθήματα. Ο κ. Παπαγεωργίου αποκατέστησε την ζημιά, όμως μετά τις πρόσφατες καταγγελίες, συγκεκριμένοι άνθρωποι έσβησαν την μορφή αναγράφοντας και συνθήματα. Μάλιστα ο π. Αντώνιος, τότε είχε ενημερωθεί για το έργο και είχε αποστείλει ευχαριστήρια επιστολή στον καλλιτέχνη και την ομάδα του.

Το post του καλλιτέχνη

Ο δημιουργός του γκράφιτι για τον πατέρα Αντώνιο, Γιώργος Παπαγεωργίου είχε γράψει σχετικά το 2020:

«Το #ELPIDA_graffiti ταξιδεύει από ιστοσελίδα σε ιστοσελίδα ,κάθε μέρα και αλλού! Ευχαριστούμε!

Όταν προσωποποιείς την λέξη – έννοια ΕΛΠΙΔΑ, της προσθέτεις έμφαση, ώστε να γίνει ευρύτερα κατανοητή-αποδεκτή. Ο ταπεινός αγωνιστής και κληρικός Πάτερ Αντώνιος της Κιβωτού του Κόσμου με έχει και εμένα προσωπικά συγκινήσει με το έργο του, αυτό το έργο της προσφοράς αγάπης και στήριξης στα παιδιά εδώ και χρόνια. Με κάνει να ελπίζω κι εγώ ως άνθρωπος για ένα καλύτερο αύριο. Οπότε και κάπως έτσι μπορώ να περιγράψω τις σκέψεις που μοιράστηκα με τους νέους Μεσολογγίτες, οι οποίοι με πλαισιώνουν και ζωγραφίζουν μαζί μου και για ακόμη μία φορά συνεργαστήκαμε για να αποδώσουμε το #ELPIDA_graffiti με τον πατέρα Αντώνιο ως μορφή θετικής προτροπής για αλληλεγγύη και προσφορά στον κάθε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη στήριξης όλες τις ημέρες του χρόνου που έρχεται, το νέο 2020»!

Η επιστολή του πατέρα Αντωνίου στους δημιουργούς του γκράφιτι

Ο π. Αντώνιος είχε ενημερωθεί για την δημιουργία του γκράφιτι με την μορφή του και είχε ενθουσιαστεί, ενώ παράλληλα έστειλε και την εξής επιστολή στους δημιουργούς του:

«Αξιότιμε κύριε Παπαγεωργίου,

Παρακαλώ δεχθείτε τις θερμότατες ευχαριστίες μου για την τιμή που κάνατε σε εμένα και στην Κιβωτό του Κόσμου με το έργο σας. Η ταύτιση αυτή του προσώπου μου και των εννοιών της Ελλάδας και της Αγάπης που ήταν το μήνυμα το οποίο θελήσατε να περάσετε στην πόλη σας και στους συνανθρώπους μας γενικότερα , αντικατοπτρίζει τις αρχές που διέπουν το έργο μας και τον καθημερινό μας αγώνα να τις εμφυσήσουμε στα παιδιά που μεγαλώνουν κοντά μας. Μέσω της υπέροχης αυτής τοιχογραφίας σας, αναδεικνύετε το δύσκολο έργο της Κιβωτού.

Ευχαριστούμε από καρδιάς εσάς και τους νέους καλλιτέχνες που σας πλαισιώνουν, εγώ προσωπικά και όλοι εδώ στην Κιβωτό του Κόσμου για την ευγενική σας αυτή κίνηση και για την πολύτιμη στήριξή σας προς τον Οργανισμό μας. Ο Θεός να έχει καλά εσάς και τους οικείους σας».

Πηγή: protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου