ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίνιο: Γιατί κυκλοφορεί ελεύθερος ο 28χρονος που κατηγορείται ότι ασέλγησε στο 4χρονο αγόρι

αγρίνιο-γιατί-κυκλοφορεί-ελεύθερος-ο-28-891758

Ερωτήματα έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της είδησης ότι ο 28χρονος Δημήτρης Κραβαρίτης που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 4χρονου παιδιού στο Αγρίνιο, κυκλοφορεί ελεύθερος, καθώς ουδέποτε εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Το καλοκαίρι του 2021 οι γονείς του 4χρονου προχώρησαν σε καταγγελία σε βάρος του 28χρονου, ο οποίος εκείνη την περίοδο υπηρετούσε την στρατιωτική θητεία του. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η καταγγελία έγινε στην Εισαγγελία Αγρινίου, η οποία με τη σειρά της διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Στρατοδικείου Ιωαννίνων, λόγω του ότι ο φερόμενος ως δράστης ήταν φαντάρος.

Ο 28χρονος κατέθεσε ανωμοτί και πριν από λίγο καιρό του ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του για τα αδικήματα της διενέργειας γενετήσιων πράξεων με πρόσωπο που δε συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση, αδίκημα που αποτελεί κακούργημα. Στη συνέχεια δόθηκαν τα στοιχεία του στη δημοσιότητα. Ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν πρέπει να βγει ένταλμα σύλληψης, και πλέον αναμένεται να τον φωνάξει για απολογία και τότε θα βγάλει το ένταλμα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 4χρονου, Παντελής Βαμβακάς με δηλώσεις του στο sinidisi.gr υποστήριξε ότι η κλήση του φερόμενου ως δράστη θα γίνει το προσεχές διάστημα. «Πρόκειται για εξακολουθητικές πράξεις κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας του παιδιού που είναι βαρύτατες αν και δεν έχει διαπραχθεί βιασμός. Η διαδικασία που έχει γίνει είναι η σωστή εφόσον έχει ασκηθεί η δίωξη», εξηγεί ο δικηγόρος της οικογένειας ο οποίος αναμένει τάχιστη έναρξη της δίκης μετά την απολογία του Δ. Κραβαρίτη έχοντας, όπως αναφέρει εμπιστοσύνη σε όσους έχουν εμπλακεί.

«Αν κάτι πρέπει να μείνει στην κοινωνία πέρα από την ανάγκη να προστατευθεί το αθώο παιδί και να αποδοθεί Δικαιοσύνη, είναι ότι οι ανακριτές στρατοδίκες και οι αξιωματικοί της Αστυνομίας του Αγρινίου επέδειξαν μεγάλη επιστημονική επάρκεια αλλά και ευαισθησία πάνω στο ζήτημα. Προσέγγισαν το θέμα με εγκληματολογικές γνώσεις που φανερώνουν υψηλή κατάρτιση αλλά και σεβασμό. Η διεύθυνση της τοπικής Αστυνομίας έβαλε στην υπόθεση αξιωματικό που είδε το θέμα με ευγένεια και με παιδαγωγικές μεθόδους, ενώ αναμίχθηκε παιδοψυχολόγος που έκανε την δουλειά σωστά πριν την παραλάβουν οι ανακριτές στα Γιάννενα» τόνισε ο κ. Παντελής Βαμβακάς.

Η αποκάλυψη

Η υπόθεση της φερόμενης ασέλγειας εις βάρος τετράχρονου αγοριού είχε σοκάρει το Αγρίνιο όταν ήρθε στην επιφάνεια στις αρχές του τρέχοντος έτος. Την δημοσιοποίησε η Σοφία Μπεκατώρου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σχετικά με τις υποθέσεις που έχουν καταγραφεί στην πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας και περιλαμβάνεται ανάμεσα σε 200 ακόμα μαρτυρίες κακοποίησης. Ήταν ήδη σε εξέλιξη ωστόσο η αστυνομική έρευνα από τα τέλη του περασμένου έτους.

Ο πατέρας του παιδιού κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου μια 52χρονη γυναίκα και τον γιο της ο οποίος εκείνη την εποχή υπηρετούσε τη θητεία του στον στρατό ότι κακοποίησαν τον τετράχρονο γιο του. Η γυναίκα ήταν το πρόσωπο που κρατούσε το παιδί (baby sitting) και ο γιος της είχε πρόσβαση στο αγοράκι.

Οι γονείς του τετράχρονου αγοριού υποψιάστηκαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά όταν διαπίστωσαν αλλαγή στη συμπεριφορά του αλλά και όταν είδαν κάποιες από τις ζωγραφιές του. Απευθύνθηκαν σε ειδικό ο οποίος πολύ γρήγορα κατάλαβε τι είχε συμβεί.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Αγρινίου και έδωσε εντολή για έρευνα. Μητέρα και γιος έδωσαν ανωμοτί καταθέσεις στην Αστυνομία και υπέβαλαν υπόμνημα με τη δική τους εκδοχή. Η περίπτωση του νεαρού εξετάστηκε από Στρατοδικείο, καθώς όσα καταγγέλθηκαν συνέβησαν όταν εκείνος υπηρετούσε τη θητεία του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου