ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η είσπραξη των υπερεσόδων των εταιριών ενέργειας – Τα ποσά και τα χρονοδιαγράμματα

ξεκίνησε-η-είσπραξη-των-υπερεσόδων-τω-891004

Μέχρι τέλος του Δεκεμβρίου του 2022 θα εισπραχθούν 373 εκατομμύρια ευρώ από την επιβολή της έκτακτης εισφοράς 90% στα υπερέσοδα των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Οι ΔΟΕ αρχίζουν να βεβαιώνουν τα ποσά

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου οι αρμόδιες ΔΟΕ έχουν αρχίζει να βεβαιώνουν τα ποσά για την εισπράξή τους ως το τέλος του χρόνου. Το συνολικό ποσό ανέρχεται 373 εκατομμύρια ευρώ μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας αναφορά στον μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων των εταιριών ενέργειας.

Ο Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για πρωτοποριακές ρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα της ενέργειας και της ακρίβειας στο ρεύμα, χαρακτήρισε ανεύθυνους και αβάσιμους τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης για στήριξη της κυβέρνησης στην αισχροκέρδεια των εταιριών ενέργειας και ο Γιάννης Οικονόμου πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα σε ένα κρίσιμο ζητημα για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες είναι παράδειγμα προς μίμηση. Η Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες χώρες της ΕΕ που έχει επιβάλλει εισφορά και παρακράτηση στα υπερκέρδη των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας».

Ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ποια είναι η προσδοκία της κυβέρνησης για το επικείμενο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της ΕΕ τόνισε ότι αυτό που περιμένει η Αθήνα είναι «αποφάσεις που να έχουν ουσιαστικό αποτύπωμα στην αντιμέτωπιση της ενεργειακής ακρίβειας στην κατεύθυνση των προτάσεων που έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση».

Ο κ. Οικονόμου συμπλήρωσε δε σε άλλη σχετική ερώτηση που δέχτηκε ότι «πιστεύαμε ότι θα είχε λήξει το θέμα με πιο επωφελή τρόπο για τους Ευρωπαίους πολίτες εδώ και καιρό». Εμείς θα πιέζουμε για αποφάσεις χωρίς να χρειάζεται να ξανασχοληθεί το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ, πρόσθεσε.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου