ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη σε δημοτικό στις Σέρρες – Το απόγευμα η κηδεία του αδικοχαμένου μαθητή

έκρηξη-σε-δημοτικό-στις-σέρρες-το-από-890184

Το απόγευμα της Τρίτης, γονείς, συγγενείς, φίλοι και η τοπική κοινωνία στις Σέρρες, θα πουν το «τελευταίο αντίο» στο 11χρονο παιδί που σκοτώθηκε, ενώ έπαιζε μέσα στο σχολείο του, από την έκρηξη λέβητα.

Το συμβάν, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του 11χρονου και τον τραυματισμό ακόμη δύο μαθητών της πρώτης και της τετάρτης, έγινε στο διάλειμμα του ολοήμερου σχολείου, όταν τα παιδιά πήγαν να παίξουν μπάλα στην πίσω αυλή, κοντά στο λεβητοστάσιο, στο υπόστεγο επειδή έβρεχε.

Από την έκρηξη, εκσφενδονίστηκαν 35 μέτρα μακρυά κομμάτια τοίχου και μια μεταλλική πόρτα, που έπεσαν πάνω στα παιδιά με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη.

Η κηδεία του 11χρονου θα πραγματοποιηθεί από το Α’ Νεκροταφείο Σερρών.

Οι ευθύνες….

Την ίδια ώρα, πραγματογνώμονες της αστυνομίας συνεχίζουν τις έρευνες για να εξακριβώσουν τα αίτια της τραγωδίας, ενώ είναι σε εξέλιξη ένα γαϊτανάκι μετάθεσης ευθυνών.

Κλιμάκιο της ΕΛΑΣ μετέφερε την πόρτα παρουσία του δικηγόρου της οικογενειας κ. Δημήτρη Γκολέμη πίσω στο σχολείο προκειμένου να ελεγχθεί και από τους πραγματογνώμονες.

«Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα και πολυεπίπεδες οι ευθύνες» είπε ο κ. Γκολέμης στην ΕΡΤ.

Ο διευθυντής του σχολείου υποστηρίζει, πως είχε ζητήσει από τους τεχνικούς να κάνουν τις εργασίες για τη μετατροπή του λέβητα το Σάββατο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει νομοθεσία που να απαγορεύει τις εργασίες σε σχολικά κτήρια κατά τις ώρες λειτουργίας τους. Οι έλεγχοι στις σχολικές μονάδες πρέπει να είναι συστηματική και σε περίπτωση προβλήματος, θα πρέπει να γίνεται επανέλεγχος. Το ερώτημα, λοιπόν, που γεννάται είναι εάν είχαν γίνει επανέλεγχοι από τους ανθρώπους που προχώρησαν στην μετατροπή του καυστήρα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, αναφέρει πως «ο Δήμος θα κινηθεί ενάντια και στον εργολάβο και στον διευθυντή», είπε συμπληρώνοντας πως «ποτέ δεν εστάλη κάποιο έγγραφο από τον διευθυντή, στο οποίο να αναφέρει ότι δεν θέλει να γίνονται εργασίες τις ώρες λειτουργίας του σχολείου. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι αλλά αυτά που λέει ο διευθυντής του σχολείου δεν βασίζονται πουθενά. Χθες έκανα μια ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο και είδαμε όλη την αλληλογραφία. Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο του διευθυντή που να αρνείται το συγκεκριμένο έργο».

Παράλληλα, το υπουργείο εσωτερικών, ανακοίνωσε πως ο υπουργός, Μάκης Βορίδης έδωσε εντολή στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Ιωάννη Σάββα να διερευνήσει τυχόν ευθύνες που προκύπτουν από πράξεις ή παραλείψεις στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πηγή: in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου