ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη η Εύα Καϊλή

συνελήφθη-η-εύα-καϊλή-885821

Συνελήφθη η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η βελγική αστυνομία συνέλαβε την Ελληνίδα ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Η έρευνα αφορά σε υπόθεση διαφθοράς που σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ενώ νωρίς το πρωί της Παρασκευής είχαν προηγηθεί έρευνες σε 16 σημεία της βελγικής πρωτεύουσας που έφεραν τέσσερις συλλήψεις, ανάμεσά τους και ο σύντροφος της κ. Καϊλή, , Φραντζέσκο Τζόρτζι.

Κατ΄αρχάς, βελγικά μέσα όπως η Le Soir έκαναν λόγο για προσαγωγή της και κλήση σε ανάκριση, αργά το βράδυ της Παρασκευής άλλαξαν τα ρεπορτάζ τους και μιλούν για σύλληψη της ευρωβουλευτή.

Την πληροφορία αυτή μεταδίδει η Le Soir, αλλά και το δίκτυο vrt, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο μόνος τρόπος για να συλληφθεί ευρωβουλευτής (που έχει ασυλία) είναι να πιαστεί επ’ αυτοφώρω.

Προς το παρόν δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους που οδήγησαν στην σύλληψή της, ενώ, νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία της.

Μιλώντας για τις εξελίξεις εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε στο Reuters ότι δεν θα σχολιάσει μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά θα συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές εάν χρειαστεί. Η ημέρα των συλλήψεων, η 9η Δεκεμβρίου, είναι η διεθνής ημέρα κατά της διαφθοράς, που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ και σηματοδοτείται επίσης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πηγή: kathimerini.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου