ΕΛΛΑΔΑ

Θέλει κούπα σήμερα η Εθνική πόλο γυναικών

θέλει-κούπα-σήμερα-η-εθνική-πόλο-γυναι-884265

Ραντεβού με την ιστορία έχει σήμερα Παρασκευή (9/9- 21.30, ΕΡΤ 2) η Εθνική πόλο γυναικών, καθώς κέρδισε την Ιταλία με 12-9 και προκρίθηκε για τέταρτη φορά σε τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και 8η σε τελικό κορυφαίας διοργάνωσης.

Στο Σπλιτ η «γαλανόλευκη» εξασφάλισε ήδη το ασημένιο μετάλλιο, αλλά στόχος βέβαια στο ματς με την Ισπανία, που κέρδισε την Ολλανδία στον έτερο ημιτελικό με 10-7, είναι η κούπα και το χρυσό μετάλλιο, κάτι που δεν κατάφερε το 2010 στο Ζάγκρεμπ, το 2012 στο Αϊντχόφεν και το 2018 στη Βαρκελώνη.

Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου προχθές με την Ιταλία έκλεισαν στο +2 το α’ ημίχρονο (6-4) και ανέβασαν τη διαφορά στο +3 (10-7) στο τρίτο οκτάλεπτο, διατηρώντας το καθαρό τους προβάδισμα μέχρι το φινάλε.

Η Νίνου πέτυχε 3 γκολ και ήταν η πρώτη σκόρερ για την Εθνική, που είχε πλουραλισμό πάντως στο σκοράρισμα.

Θυμίζουμε ότι στη σύνθεση της Εθνικής βρίσκεται και η Βολιώτισσα Μαρία Πάτρα.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-2, 4-3, 2-2

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Τριχά, Μ. Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Νίνου 3, Πάτρα 1, Σιούτη 1, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.

ΙΤΑΛΙΑ (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι 2, Γκαλάρντι, Αβένιο 3, Γκιουστίνι, Μπετίνι, Πικότζι 1, Μπιανκόνι 1, Παλμιέρι 1, Μαρλέτα 1, Κοκιέρε, Βιακάβα, Μπανκέλι.

Νίκη για τους άνδρες

Αν και παρουσιάστηκε κάπως… υπνωτισμένη στο πρώτο ημίχρονο, η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών ανέβασε την απόδοσή της στη συνέχεια και νίκησε χθες το μεσημέρι 14-12 το Μαυροβούνιο, σε αγώνα κατάταξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Σπλιτ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεκδικήσει πλέον την πέμπτη θέση αύριο Σάββατο (10/9, 16:30), απέναντι στη Γαλλία, η οποία νίκησε 7-5 τη Γεωργία. Ελλάδα και Γαλλία είχαν αναμετρηθεί στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και αναδείχθηκαν ισόπαλες 12-12. Να σημειωθεί ότι με τη χθεσινή νίκη τους, οι «τρικολόρ» εξασφάλισαν την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023, που θα γίνει στη Φουκουόκα. Το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη διοργάνωση θα διεκδικήσουν το Σάββατο η Γεωργία και το Μαυροβούνιο.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο το Μαυροβούνιο): 2-1, 3-2, 2-6, 5-5

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 1, Αργυρόπουλος 2, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αλαφραγκής 1, Γκίλλας, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης 1, Βλαχόπουλος 1, Λιμαράκης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου