ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οδικό δίκτυο: Η μεγαλύτερη ευθεία σε δρόμο της Ελλάδας

οδικό-δίκτυο-η-μεγαλύτερη-ευθεία-σε-δρ-878522

Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί δρόμοι, λόγω της μορφολογίας του εδάφους, που δυσκολεύουν τους οδηγούς, ενώ αποτελούν… μαρτύριο για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο όχημα.

Επίσης, υπάρχουν δρόμοι που θα πρέπει να αποφεύγονται με κάθε τρόπο, ωστόσο υπάρχουν και μερικοί δρόμοι που αποτελούν απόλαυση για τους οδηγούς.

Αν δεν είστε από εκείνους που λατρεύουν τα συνεχή «S» και τις… φιδίσιες ορεινές διαδρομές, θα πρέπει να αναζητήσετε μεγάλες και άνετες στην οδήγηση ευθείες, που δυστυχώς στη χώρα μας σπανίζουν.

Η μεγαλύτερη ευθεία στο εθνικό οδικό δίκτυο βρίσκεται στην Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Θήβας και φτάνει σε μήκος τα 16 χιλιόμετρα.

Εκεί η οδήγηση είναι άνετη και ασφαλής, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί κομμάτι ενός από τους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας, ενώ και η Τροχαία πραγματοποιεί συχνούς ελέγχους για τα όρια ταχύτητας, καθώς αρκετοί είναι οι οδηγοί που μόλις βλέπουν την ευθεία, πατούν το πόδι στο γκάζι.

Η επόμενη σε μήκος ευθεία στο οδικό δίκτυο της χώρας, δεν είναι σε κεντρικό άξονα, αλλά στον περιαστικό ιστό των Τρικάλων, που συνδέει την πόλη με την Καλαμπάκα και το μήκος της φτάνει στα 13,7 χιλιόμετρα.

Η τρίτη μεγαλύτερη ευθεία της χώρας καταγράφεται στην Κομοτηνή, έχει μήκος 10 χιλιομέτρων και βρίσκεται στην κατεύθυνση προς Αλεξανδρούπολη της Εγνατίας Οδού.

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου