ΕΛΛΑΔΑ

Τα επόμενα 24ωρα η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού

τα-επόμενα-24ωρα-η-απόφαση-για-την-προφυ-877767

Έως τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για την προφυλάκιση ή μη του του αστυνομικού που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά, στη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Ο κατηγορούμενος θα κληθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή και Εισαγγελέα, για συμπληρωματική απολογία με τα νέα δεδομένα. Στη συνέχεια, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον ανακριτή, ο οποίος θα ζητήσει από τον Εισαγγελέα συμπληρωματική ποινική δίωξη, καθώς ο θάνατος του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη αλλάζει την κατηγορία και από απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Κώστα Φραγκούλη

Χθες Πέμπτη η οικογένεια του Κώστα Φραγκούλη αλλά και σύσσωμοι οι κάτοικοι του οικισμού Αγία Σοφία τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, σε κλίμα οδύνης. Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του και οι γονείς του.

Η κοινότητα των Ρομά ζητά δικαιοσύνη και να προφυλακιστεί ο αστυνομικός. Ένα μαύρο πανό έξω από τον τελευταίο τόπο κατοικίας του γράφει: «Ποτέ ξανά. Κώστας Φραγκούλης -Αθάνατος-».

«Εύχομαι να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο σε κανένα παιδί, σε κανέναν άνθρωπο», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Βασίλης Πάντζος και συμπλήρωσε ότι «το αίτημα όλων των Τσιγγάνων είναι να προφυλακιστεί ο αστυνομικός, να υπάρχει δικαιοσύνη» και τόνισε για άλλη μια φορά την ανάγκη η κοινότητα των Ελλήνων Τσιγγάνων να διατηρήσει την ψυχραιμία της.

«Σήμερα είναι μια μέρα θλίψης για όλους μας. Σήμερα φέραμε το παιδί στο σπίτι του, να το κλάψει η οικογένεια. Είναι μια πολύ δύσκολη μέρα», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης. Ο ίδιος είπε ότι οι γονείς περιμένουν την απόφαση της Δικαιοσύνης σχετικά με το αν κριθεί προφυλακιστέος ο 34χρονος αστυνομικός. «Το μόνο που ζητά η οικογένεια είναι να δικαστεί ο αστυνομικός», σημείωσε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου