ΕΛΛΑΔΑ

Ψηφιακή τηλεόραση σε όλους τους κατοίκους περιοχών με γεωγραφικές ιδιομορφίες

ψηφιακή-τηλεόραση-σε-όλους-τους-κατοί-87579

Σύντομα μπαίνει σε υλοποίηση η διαδικασία για την αντιμετώπιση του θέματος της τηλεοπτικής κάλυψης των ακριτικών περιοχών (Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου) οι οποίες είναι, λόγω ιδιαίτερων γεωγραφικών ιδιομορφιών, εκτός εμβέλειας των Κέντρων Εκπομπής του χάρτη συχνοτήτων.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαου Δασκαλάκη το έργο της εγκατάστασης των αναγκαίων τοπικών αναμεταδοτών (gap filler) θα ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση (ΕΣΠΑ).

Συγκεκριμένα, εντός των προσεχών ημερών θα υπάρξει σχετική Πρόσκληση της Ψηφιακής Σύγκλισης με δικαιούχο τις αντίστοιχες Περιφέρειες.

«Η κυβέρνηση μεριμνά άμεσα, ειδικά για τις περιοχές υψηλής προτεραιότητας στα σύνορα της χώρας, προκειμένου όλοι οι πολίτες στις περιοχές αυτές να λαμβάνουν στις τηλεοράσεις τους το σήμα των ελληνικών καναλιών (εθνικών και περιφερειακών, κρατικών και ιδιωτικών), ανεμπόδιστα και χωρίς παρεμβολές» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου